Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Numărul cazurilor de rujeolă, în creștere, în județul Suceava

rujeolaNumărul cazurilor de rujeolă înregistrat în 2016 în judeţul Suceava a crescut faţă de anul precedent, dar este mai mic în comparaţie cu cel din 2012, când a fost o epidemie de rujeolă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Cătălina Zorescu, creşterea numărului de cazuri de rujeolă peste nivelul aşteptărilor a fost determinată de „scăderea dramatică a acoperirii vaccinale” cu vaccin ROR, mulţi dintre părinţi refuzând să accepte administrarea celei de a doua doze de vaccin, cea de la vârsta de 5-6 ani a copilului.

like-facebookEa a mai amintit că nu s-au constatat sincope în asigurarea acestui vaccin, iar cele 27 de cazuri înregistrate în judeţul Suceava au fost internate în spital, cu forme uşoare şi medii ale bolii, nefiind raportate complicaţii sau decese.

Zorescu a făcut apel către medicii de familie pentru a intensifica recuperarea la vaccinare a restanţierilor, dar şi pentru ca aceştia să explice părinţilor importanţa vaccinării şi să îi anunţe să se prezinte cu copiii la cabinete pentru administrarea vaccinului conform calendarului de vaccinare.

Rujeola este o boala foarte contagioasa care se transmite pe cale virala. perioada de incubatie este intre 7-18 zile, iar debutul este unul brusc si cu febra ce paote ajunge la 39 de grade. apoi, in catelva zile apare si eruptia pe piele. Pot aparea insa complicatii cum ar fi convulsii febrile, pneumonie, otita sau chiar meningita, mai ales daca pacientul este foarte mic.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*