Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Tinere sechestrate și obligate să se prostitueze într-un apartament din Suceava. Pe una dintre ele au obligat-o să facă avort

prostitutie sexO femeie și un bărbat au fost reținuți de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău după ce au sechestrat tinere și le-au obligat să se prostitueze.

Tiberiu Edgar Barbu și Cristina Diana Adam sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

like-facebookAnchetatorii au scos la iveală faptul că începând cu anul 2015 cei doi au racolat prin inducere în eroare, lipsire de libertate și constrângere fizică și psihică, mai multe tinere, cu vârste cuprinse între 19 și 21 ani pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției în locații de pe raza municipiului București și Suceava, publicând, în vederea atragerii clienților, anunțuri pe diferite site-uri de publicitate.

Din investigațiile efectuate a rezultat că, în scopul obținerii de venituri materiale, au recrutat prin inducere în eroare o persoana vătămată majoră, pe care a lipsit-o de libertate în 2 imobile de pe raza municipiului București, închiriate în scop infracțional. Inculpații au obligat persoana vătămată, prin agresiuni repetate psihice și fizice, să practice prostituția în folosul acestora și să procedeze la o întrerupere de sarcină în evoluție de 4 luni și jumătate, în scopul continuării activității de practicare a prostituției.

În continuarea activității infracționale, în luna februarie a anului curent, cei doi proxeneți au transferat victima într-un apartament de pe raza municipiului Suceava unde au continuat să o exploateze sexual în folosul lor. Ulterior, prin inducere în eroare inculpații au recrutat o altă persoana vătămată, pe care au exploatat-o sexual până la data de 23.08.2016, când cele două persoane vătămate au reușit să fugă din locația în care erau lipsite de libertate și să sesizeze organele de urmărire penală.

De asemenea, cei doi au recrutat prin intermediul anunțurilor de la mica publicitate o victimă minoră, căreia i-au înlesnit practicarea prostituției în imobilul din municipiul Suceava în care erau exploatate celelalte două persoane vătămate, păstrând jumătate din banii obținuți de minoră prin practicarea prostituției.

În noaptea de 19 spre 20 septembrie, Tiberiu Edgar a răpit din Bacău una dintre cele două victime care reușise să îsi asigure scăparea și a transportat-o în municipiul Suceava, unde a lipsit-o de libertate într-un imobil închiriat în scop infracțional. În dimineața zilei de 21 septembrie 2016, fata a fost eliberată de către organele de urmărire penală cu ocazia percheziției domiciliare efectuate.

Joi, Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă a celor doi proxeneți pentru o perioadă de 30 de zile.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*