Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO! Elevii de 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională, premiați la Inspectoratul Școlar

elevi-premiati-3Un număr de 11 elevi suceveni, care au obținut rezultate deosebite la Bacalaureat și Evaluarea Națională, au fost premiați, luni, la sediul Inspectoratului Şcolar Județean, cu premii în bani.
like-facebook
Elevii din județul Suceava care au obținut 10 la bacalaureat sunt: Daniel Ciobanu – Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, Adrian Gabriel Florescu – Colegiul Național Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Adina Luisa Lavric – CN „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Andreea Nistor – CN „Petru Rareş” Suceava, Maria Iuliana Levinschi – Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu şi Magda Mădălina Olaru, Mihai Prelipcean și Alexandra Ionela Andriciuc, toţi de la CN “Ștefan cel Mare” Suceava.

elevi-premiati-1De asemenea, cei care au obținut 10 la Evaluarea Națională sunt: Elena Sabina Cozmei – CN „Ştefan cel Mare” Suceava, Călin Stafie – Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava şi Alexandru Verciuc – Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava.

Banii sunt oferiți de Guvern, iar elevii de 10 la bac vor primi câte 3.000 de lei, iar cei de 10 la evaluarea națională vor primi câte 1.000 de lei.

Au fost prezenți șeful învățământului sucevean, Gheorghe Lazăr, adjunctul acestuia, Dorin Cuciureanu, alți inspectori școlari, elevi și părinți. elevi-premiati-2

„Premiem cei mai buni elevi care s-au remarcat la evaluarea națională și la examenul de bacalaureat. Îi felicităm. Inspectoratul Școlar Județean le-a pregătit o diplomă de excelență. Vă prezentăm totodată și o evoluție a celor care au obținut 10 la evaluarea națională de-a lungul ultimilor ani. În 2013 – 29 de elevi; 2014-14; 2015-29 iar în 2016 -3 elevi au obținut nota 10. Clasa a IX-Cosmei Sabina Elena, Stafie D.C. Călin și Verciliuc F. Alexandru. Clasa a XII a în 2013 un singur elev cu nota 10,în 2014-tot un elev,în 2015- 5 elevi iar în acest an un număr de opt elevi. După București, care a avut 12 elevi cu 10, județul Suceava vine culocul doi la examenul de bacalaureat, respectiv 8 elevi de nota 10 la examenul de bacalaureat.Tuturor le doresc mult succes, integrare ușoare în facultate.Premiul lor este în valoare de 3.000 de lei acordat de Ministerul Educației ; fiind vorba de elevii Florescu Adrian Gabriel,Ciobanu Daniel, Levinschi Iuliana Maria, Prelipcean Mihai, Olariu Magda Mădălina și Andriciuc Alexandra Ionela”,  a spus inspectorul general al IȘJ.

elevi-premiati-3Elevii care au obținut nota 10 la examenul de bacalaureat au preferat în cea mai mare parte facultăți de medicină, farmacie, informatică, matematică.

„La examenul de bacalaureat am avut mai puține emoții decât la orice test de la școală, am și lucrat foarte mult în sensul ă mă pregătesc de vreaun an la limba română, la matemtică și fizică am mers la olimpiade și nu a fost nevoie să încep pregătirea pentru bacalaureat. A fost mult de muncă și de aceae nici nu am avut emoții și asta le sugerez tuturor,să meargă la cât mai multe activități extracuriculare și să participe la olimpiade dar să facă și sport pentru că toate contribuie și te fac să treci peste orice”, a spus Mihai Prelipceanu, care a fost admis la Facultatea de Informatică Matematică din București.

Prof. Florescu Ana este mama unui elev care a luat nota 10, Adrian Gabriel, care a absolvit Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Băiatul a fost admis la Facultatea de Medicină Militară „Carol Davila” din București și nu a putut fi prezent să ridice diploma și premiul.

„Nu au învățat pentru bani copii. E însă un gest faptul că promovează copii valoroși. Sunt mulțumită și în același timp sunt o mamă fericită. Fiul meu și-a dorit mereu să fie primul și să fie cel mai bun”, a spus femeia.

Și Ciobanu Daniel, singurul elev din mediu rural care a fost admis cu media 10 la Facultatea de Informatică-Economică, nu a putut fi prezent deoarece este deja plecat la instituția de învățământ superior. În locul său a venit mama care este și cadru didactic la Liceul Tehnologic din Dorna Candreni.

Fiul meu este plecat deja la facultate, vă mulțumește și regretă că nu a putut fi prezent”, a spus mama acestuia.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*