Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

A încercat să mituiască un polițist local după ce a parcat neregulamentar

judecatUn bărbat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru dare de mită. Claudiu FLorin Manea este  cercetat în stare de libertate.

La data de 29.08.2016, în jurul orei 12:20, inculpatul Manea Claudiu Florin s-a prezentat la sediul Poliției Locale Suceava, având asupra sa o invitație completată de un polițist local, lăsată pe parbrizul autoturismului aparținând inculpatului.

like-facebookInvitația în cauză fusese completată de un polițist local, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în dimineața aceleiași zile, când acesta constatase că autoturismul aparținând inculpatului era parcat neregulamentar, pe banda de preselecție destinată virajului la dreapta, de pe bd. George Enescu din municipiul Suceava, din apropierea intersecției cu str. Universității.

Conform dispozițiilor art. 108 alin. 1 lit. a pct. 8 și art. 99 alin. 2 din OUG 195/2002, oprirea neregulamentară constituie contravenție și se sancționează cu 2 — 3 puncte amendă și 2 puncte de penalizare.

În consecință, Manea Claudiu Florin s-a prezentat la sediul Poliției Locale Suceava având asupra sa invitația în cauză, ocazie cu care a arătat că nu a avut calitatea de conducător auto, că soția sa a parcat neregulamentar, astfel că polițistul local care constatase săvârșirea contravenției menționate l-a informat că este necesar ca la sediul Poliției Locale Suceava să se prezinte conducătorul auto.

În acest context, Manea Claudiu Florin a scos din protofel o bancnotă de 50 de lei, pe care a oferit-o polițistului local, pentru ca acesta să își încalce atribuțiile de serviciu și nu mai ia măsuri de sancționare cu privire la contravenția constatată, polițistul local refuzând ferm oferta.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*