Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, dr. Mihai Ardeleanu, susține că este nevoie de racolarea unor medici de pe băncile facultății. De asemenea, el susține că s-au încadrat persoane pe diverse funcții, în spital, în ultimii ani, dar nu este actualizată încadrarea de personal nici măcar la nivel de medici.
„Am rugat să știu și eu ce medici se mai angajează în spital. În ultimele 20 de luni s-au încadrat o mulțime de persoane în spital, despre o parte din ele am aflat când am avut o altă activitate cu scrierea istoriei spitalului și am simțit nevoia ca la fiecare secție să actualizez încadrarea de personal măcar la nivel de medici. Atunci am primit o listă cu medici dar am văzut că este incompletă și inclusiv luna aceasta s-a mai angajat niște personal și este de bine pentru că se întinerește echipa de medici. La începutul acestei săptămâni am rimit și lista cu ultimele persoane angajate ca medic. Eu care am vechime în spital mai văd câte o persoană și după comportament ghicesc, dacă are un stetoscop e clar că este medic dacă nu trebuie să întreb cine este persoana. Să îi știm și noi și domana director medical a spus că la ședințe îi va invita să îi știm ca figură. Nu știi asistentele și infirmierele dar nici medicii?”, a spus Ardeleanu, care a exemplificat cu o întâlnire a șefilor de secții când era „o doamnă drăguță și ne întrebam cine este”.
Purtătorul de cuvânt susține că spitalul este „o uzină vie unde și dotări care s-au făcut în ultimul timp. a început să devină atractiv pentru medicii tineri”.
Ardeleanu a mai subliniat că se va încerca o politică de racolare a medicilor încă de pe băncile facultății așa cum procedează spitalele universitare pentru a aduce personal tânăr.
„La Cardiologie s-au adus oameni care fac ce nu s-a făcut în această secție în 20 de ani cum ar fi implantări cardiace,implantări de stenduri. Și la Secția Reanimare se aduc persoane tinere dar în toate secțiile se urmărește să se facă încadrări. Echipa de medici care era și care sunt din ce în ce mai uzați”, a mai spus noul purtător de cuvânt.
El nu exclude ca Spitalul Județean să devină Clinică de Urgențe, în acest sens fiind deja demarate demersuri.
„Pentru aceasta trebuie să avem infrastructura de care se ocupă conducerea spitalului, dar și baza de personal. Aceasta este averea cea mai importantă a spitalului. Mai importantă și decât tomografele. Acești oameni vin dar trebuie să le pui la dispoziție aparatură cel puțin la nivelul clinicii la care s-au format, dar trebuie să îi și plătești”, a spus Ardeleanu.
În acest sens, sunt făcute modificări la grila de salarizare a gărzilor care dacă intră în vigoare la 1 octombrie,fiind deja mult mai atractivă pentru personalul medical. La rândul său, directorul medical, Doina Motan, a spus că și la Secția Radiologie sunt aduși specialiști în radiologia intervențională pentru a completa echipa deja existentă.