Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

Suceava depinde de Parcul Șipote. Riscă să rămână fără Planul Urbanistic General

copaci protejati parc suceava (3)Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susține că municipiul reședință de județ nu dispune de suficient spațiu verde pe cap de locuitor așa cum prevede legislația pe linie de  mediu ceea ce ar putea lăsa Suceava fără Planul Urbanistic General.

like-facebook„Suntem la avizarea PUG-ului și ne trebuie 25 de avize, dar jumătate deja le avem. Avem însă o mare problemă și pe lângă faptul că acest Parc Șipote  pe care ni-l dorim din toată inima să facem baze de agrement pentru petrecerea timpului liber, din păcate, nu putem îndeplini condițiile de avizare a acestui PUG la mediu. Conform legii ne trebuie  minim 26 de metri pătrați spațiu verde pe cap de locuitor. Noi avem propus prin PUG suprafața de 334,64 de hectare  spațiu verde numai că jumătate din această suprafață sunt la ROMSILVA. Și aici discutăm de Parcul Șipote și zona Șcheia, o parte de teren de la stațiune și în Lunca  Sucevei.  Ele sunt cuprinse acum la intravilan în PUG. Cei de la ROMSILVA au făcut o observație, vor să treacă această suprafață în extravilan și nu mi se pare normal. Suprafața de pădure stă degeaba, nimeni nu intervine la ea. Ca la noi, la români, nu este nicăieri în altă parte. Ne luptăm de ani de zile să putem transfera Parcul Șipote la Primărie. Sper să reușim să transferăm acest parc la primărie. În măsura în care luăm în calcul și cele 172 de ha, în care mare parte este Parcul Șipote, avem 36 de meri pătrați pe cap de locuitor. La Mediu nu putem îndeplini condiţiile pentru a avea PUG. Noi am propus spaţiu verde, dar jumătate din el e la Romsilva”, a spus Lungu, adăugând că va face toate demersurile necesare pentru atingerea acestui obiectiv.

El a precizat  că va apela şi la preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care cunoaşte mai bine procedurile şi demersurile ce trebuie făcute pentru a rezolva această problemă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*