Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Steliana Miron, despre autorizațiile ISU: Nu se poate ca o lege să fie aplicată doar agenților economici privați sau instituțiilor private, iar pentru cele publice să se închidă ochii

mironSenatorul PNL Steliana Miron atrage atenția că majoritatea școlilor nu au autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, iar elevii sunt puși în pericol la cursuri. Potrivit acesteia, agenții economici privați sunt obligați să îndeplinească toate condițiile pentru obținerea autorizației ISU de funcționare, dar nu se aplică acest lucru și în cazul instituțiilor publice.

like-facebook„Fetiţa mea a început de ieri școala. Ea învață la o școală publică, în Rădăuți, judeţul Suceava. Şcoala respectivă nu are aviz ISU. Am văzut în mass-media că mai bine de 90% din școlile din România nu sunt avizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă. În calitate de părinte, vreau ca și copilul meu alături de ceilalți 3 milioane de copii, sa fie în siguranță la școală. Din punctul de vedere al autorităților care aplica normele de siguranță, copiii noștri sunt expuși unor pericole extrem de grave. Din aceasta cauză, marea majoritate a școlilor nu sunt autorizate ISU. Dar cu toate acestea și eu și toți părinții ne trimitem copiii la școală pentru ca nu credem ca ai nostri copii sunt în nesiguranță, cel puțin nu putem crede ca o școală are un potențial de incendiu foarte mare. Domnule Prim-ministru, nu avem nevoie de legi extrem de sofisticate, de legi aproape aberante care dacă s-ar aplica ar bloca România la propriu. Am văzut circul provocat de ISU la stadionul național”, susține Miron.

Senatorul PNL trage un semnal de alarmă asupra faptului că ISU „hăituiește” mediul economic privat, dar școlile prezintă un real pericol. Steliana Miron susține că o soluție este schimbarea legii.

„Vedem astăzi ca trebuie sa închidem aproape toate școlile care nu respecta aceasta lege. Nu facem nimic sa schimbam aceasta lege, în schimb lăsăm ISU sa hăituiască la propriu mediul economic privat fără sa facem nimic. Nu se reacționează în niciun fel. Domnule Prim -ministru, nu se poate ca o lege sa fie aplicata doar agenților economici privați sau instituțiilor private iar pentru cele publice sa se închidă ochii. Da, este nevoie de siguranță, este nevoie de responsabilitate dar nu avem nevoie de extrem de mult formalism! Copiii noștri ca sa fie în siguranță nu au nevoie de declarații pe proprie răspundere ale directorilor ci de niște amărâte de extinctoare și nu de proiecte și expertize aberante care oricum nu are cine sa le facă și nu ar fi folositoare în vreun fel. Domnule Prim-ministru, nu considerați oportun ca pana la finalizarea expertizelor pseudofilozofice ale experților ISU, autoritățile locale sa doteze fiecare clasa din școală cu un extinctor și sa delimiteze extrem de vizibil căile de evacuare?”, susține Miron într-o interpelare către premierul României.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*