Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Festivitatea de început de an școlar la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc

colegiul-militar7Elevii Colegiului Naţional Militar ”Ştefan cel Mare” au retrăit cu emoţie, luni, începutul de an şcolar, au pornit pe un nou drum, plin de experienţe interesante, examene, teste şi olimpiade. Au alături în tot acest demers cadrele didactice, instructorii militari şi părinţii.

Elevii claselor a IX-a, aflaţi în flancul stâng al formaţiei, şi colegii lor din anii mai mari au participat la ceremonialul militar respectat de decenii pe platoul din faţa colegiului: trecerea în revistă a efectivelor, cuvântul de deschidere al comandantului colegiului, mesajul reprezentantului elevilor din clasele a IX-a şi al elevului plutonier adjutant, şi, la final, în aplauzele tuturor, defilarea subunităţilor.
colegiul-militar2
Festivitatea deschiderii anului şcolar 2016-2017 a fost prezidată de domnul general de brigadă Dorin Ioniţă, şeful Direcţiei Instrucţie şi Doctrină din Statul Major General. La tribuna oficială s-au mai aflat reprezentanţi ai conducerii M.Ap.N., cadre militare active şi în rezervă, oficialităţi ale administraţiei publice locale, personalul colegiului, absolvenţi, părinţi şi prieteni ai elevilor.

În cadrul sărbătoresc al festivităţii, discursul lui Eduard Sandu, elevul cu media cea mai mare la admitere, a impresionat şi convins audienţa de emoţiile ce îi încearcă pe „boboci”. De asemenea, în acelaşi cadru festiv, absolventul Florescu Adrian a fost declarat şef al promoţiei 2016, „Andrei Mureşanu-200” şi premiat de comandantul colegiului şi de către Fundaţia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă”.colegiul-militar6

Un moment inedit al evenimentului a fost avansarea Sabinei Calisevici la gradul de plutonier adjutant pentru rezultatele de excepţie obţinute la olimpiada internaţională de geografie. De asemenea, Sabina şi profesorul Radu Ciumaşu au fost premiaţi din partea şefului Statului Major General, domnul general Nicolae Ionel Ciucă, cu sprijinul Asociaţiei de Caritate din Armata României, „Camarazii”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*