Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Început de an școlar cu discursuri scurte la școlile din Suceava

scoala-liceu-informatica-35Anul școlar a început cu discursuri scurte în deschidere, la școlile din Suceava. La deschiderea anului școlar  de la Colegiul Național de Informatică din Suceava, au participat primarul Sucevei Ion Lungu, inspectorul școlar adjunct prof Gabriela Scutaru, decanul Facultății de Inginerie Electrică și Calculatoare, prof Pentiuc, precum și alți invitați.
Ca la toate unitățilde de învățământ, discursurile au fost scurte și concise astfel încât elevii și părinții nu au avut timp să se plictisească.

like-facebookPrimarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, le-a urat succes elevilor în nooul an școlar și i-a îndemnat să învețe din proprie conștiință nu la îndemnul părinților sau cadrelor didactice.

scoala-liceu-informatica-16„Am venit la acest liceu din respect. Sper ca în 2017, performanța va fi la ea acasă, aici la dvr. Am lucrat în ultimii ani bine alături de domnul director și nu pot să îl refuz niciodată. Vreau să vă asigur în continuare de tot sprijinul meu și facem proiecte îndrăznețe aici legate de modernizări și extinderi și sper ca împreună să reușim. Sunt convins dvr. că în continuare veți fi la fel de bătăios și vă veți ține de mine, de Consiliul Local și împreună vom reuși. Spun un <bun venit> celor care sunt în primul an de școală, celor din clasa a XII succes la bacalaureat și să aibă succes acolo unde vor merge mai departe. Este bine să învățați pentru dumneavoastră nu la îndemnul părinților sau profesorilor mai ales că sunteți în această perioadă în care vă formați în viață. Eu rămân la convingerea că cine are carte va avea parte.Mult succes și aș vrea ca la sfârșitul anului școlar să contabilizăm performanțele”, a spus Lungu.scoala-liceu-informatica-40

La rândul său, inspectorul școlar adjunct Gabriela Scutaru a felicitat conducerea școlii, cadrele didactie și elevii pentru faptul că s-au implicat în organizarea și participarea la olimpiade și concursuri.

Sunteți o școală bună și sunt convinsă că pentru anul în curs v-ați propus să faceți și mai mult. Să aveți un an bun, liniștit, plin de evenimente fericite, să fiți mândri de ceea ce faceți și în final când trageți linie lucrurile să fie majoritare pentru fiecare dintre voi”,  a spus prof. Scutaru.

Directorul Colegiului Național de Informatică, prof Virginel Iordache, a susținut în discursul său că elevii în mod special în acest nou an școlar cei de clasa a IX au pășit într-o școală cu un nume și le-a urat să aibă aceleași succese pe care le au avut și cei care au fost absolvenți ai acestor școli. Domnia sa a dat ca exemplu pe o fostă elevă a Colegiului, Ramona Moroșan, de la Universitatea Rice care se află printre cercetătoarele de elită ale lumii. Ea a fost premiată chiar de președintele SUA, Barak Obama pentru că a abținut un aliaj mai dur decât titanul.

Domnia sa a mai reamintit elevilor în mod special pentru cei de clasa a XII a că „Regulamentul de funcționare a școlii nu s-a schimbat și că uniforma este obligatorie”. După deschiderea oficială, elevii au fost invitați în clase pentru a afla orarul săptămânal.

Și în alte școli și licee din județ, deschiderile de an școlar au avut într-un cadru festiv. Nu numai la oraș ci și la sate copii au așteptat începederea anului școlar. La festivități au participat și reprezentanți ai Poliției.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*