Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Un renumit colegiu din Suceava a primit o certificare de calitate din partea Ministerului francez al Afacerilor Externe

examen eleviUn renumit colegiu din Suceava a primit certificarea „LabelFrancÉducation” din partea Ministerului francez al Afacerilor Externe. Este vorba despre Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava, care a primit certificarea de calitate pentru  răspândirea limbii şi culturii franceze.

Pentru oferirea acestei titulaturi Colegiului Petru Rareș s-a luat în calcul vechimea secției bilingve franceze, dar și  nivelul de cunoaștere a limbii franceze de către profesorii de discipline nonlingvistice, de deschiderea internațională, de parteneriatele cu licee din Franța, de proiectele europene, de rezultatele bacalaureatului francofon, rezultatele la concursurile de limbă franceză, de acțiunile în favoarea francofoniei și stagiile de perfecționare în Franța ale profesorilor, dar și de rezultatele obținute de elevi la examenele de limbă franceză Delf.

like-facebookAlte 11 licee din România fac parte din rețeaua „LabelFrancÉducation”. Această marcă de calitate este oferită de ministrul francez al afacerilor externe instituţiilor şcolare străine care asigură, în afara graniţelor Franţei, un învăţământ bilingv francofon de excelenţă.
Prin această certificare sunt recunoscute şi puse în valoare instituţiile publice sau private care oferă elevilor lor studii avansate de limbă franceză şi le permit acestora să descopere alte discipline în această limbă. Scopul său este, de asemenea, promovarea învăţământului bilingv francofon de excelenţă în străinătate în rândul elevilor şi părinţilor lor.

Această marcă de calitate este decernată de ministrul francez al afacerilor externe, după avizul unei comisii consultative interministeriale, compuse din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educaţiei Naţionale, Agenţiei pentru Învăţământ Francez în Străinătate şi Misiunii Laice Franceze (Mission laïque française).

Agenţia pentru Învăţământ Francez în Străinătate (AEFE – Agence pour l’enseignement français à l’étranger) asigură gestionarea programului LabelFrancÉducation. Începând cu luna februarie 2012, unui număr de 91 instituţii, răspândite în lumea întreagă le-a fost decernată certificarea „LabelFrancÉducation”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*