Luni 10 Iunie 2024, Actualizat acum 161 zile 12:00 am

Flutur, despre Aeroport: Cel puțin unul din operatori va încerca să mai deschidă măcar o cursă de linie

aeroport (4)Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a sugerat sucevenilor din Diaspora să fie mai bine organizați. El a declarat că deosebit de impotantă este crearea platformelor online cu românii din Diaspora, precizând că instituția pe care o conduce a deschis pagina de facebook „Relația cu diaspora” gestionată de un salariat al CJ, care este deja activă.

like-facebook„Deși sucevenii și bucovineni sunt recunocuți ca oameni care au grupuri de loby și sunt mai uniți în stăinătate, dacă vorbim de comunitățile din Londra, Torino, Milano, Spania, Grecia e nevoie să fie mai uniți și în raport cu instituțiile statului. După cum știți din luna august am înființat Serviciul Relații Diaspora și Parteneriate externe și aici putem continua discuțiile. Nu ne oprim doar cu această luna august, ci va fi în fiecare lună din anii următori. Mulți s-au arătat interesați cum să investească în județ și proiectele de succes trebuiesc multiplicate și date ca exemplu pentru a le putea lua și ei în calcul”, a spus șeful administrației județene.

Flutur a spus că administrația județeană va trimite o scrisoare deschisă Diasporei care va fi publică pe pagina de facebook, dar și pe internet în care le cere să se organizeze mai bine și să se constituie în grupuri de lobby pentru a deschide noi curse ariene cu agențiile de turism.

Dacă a fost un avantaj mare în această lună a Diasporei și o spun asta și pentru sceptici care nu au crezut în acest lucru, este că mai ușor se poate discuta cu ei să se organizeze dacă vor curse pentru legătura cu Aroportul Salcea-Suceava. Trebuie să-și creeze aceste grupuri de inițiativă. Sunt convins că într-un timp foarte scurt va produce și efecte, cel puțin unul din operatori va încerca să mai deschidă măcar o cursă de linie. Eu sunt prudent și pot să spun că aceste curse îmi doresc să fie pe tot parcursul anului, dar când ne uităm la componența pasagerilor și sunt cei mai mulți majoritari din Diaspora te poți aștepta la puseuiri, adică să vină doar în concedii, nu cu această periodicitate să vii în fiecare lună din an :trebuie să ne gândim că structura clienților trebuie să fie și pe pistă, sunt oameni care vin să investească în turism, oameni care vin să viziteze…Acum pe vară cursele merg pline…Luna august este lună de istorie în județul Suceava, aproape 10.000 de pasageri în aeroport. Ieri dimineață erau peste 9.500 care au trecut prin filtru dar să ne întrebăm ce o să fie în februarie.Trebuie să fim atenți și la această chestiune”,  a spus Flutur.

Președintele Consiliului Județean susține că a amânat participarea județului la un Târg la Milano din cauza tristelor evenimente care au avut loc zilele trecute.

„Ne pare rău de aceste necazuri avute de popoul italian. Suntem alături de ei și le transmitem condoleanțe. Din păcate și noi am plătit prin viețile unor compatrioți. Am lăsat puțin pedala de pe Italia pentru că astăzi au alte priorități decât a discuta o seară bucovineană sau un târg de toamnă”, a spus Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*