Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Locuințele sociale din fondul locativ al Primăriei Suceava ar putea fi reabilitare cu fonduri europene

primaria suceava4Primăria Suceava va întocmi proiecte de construire şi reabilitare cu fonduri europene a locuinţelor sociale din fondul locativ propriu. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că accesată ar urma să fie Axa nr. IX – „Construirea, reabilitarea sau modernizarea locuinţelor sociale”, a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.
Alocarea totală din bugetul UE este de 100 de milioane de euro, însă, până acum, ghidul solicitantului nu a fost publicat.

like-facebook„Avem multe locuinţe sociale care necesită reparaţii. Vrem să promovăm foarte multe proiecte de reabilitare a acestor locuinţe sociale pe care le avem la Primărie, în cadrul Axei IX, însă nu este venit ghidul specific”, a spus Lungu.

Fondul locativ al Primăriei are în administrare circa 150 de locuinţe sociale, unele fiind reabilitate sau în curs de reabilitare, în timp ce altele nu merită să mai fie reparate.

„Multe locuinţe necesită reparaţii capitale, ceea ce, pe româneşte, însemnă că trebuie dărâmate, pentru că nu merită să fie consolidate”, a spus edilul Sucevei .


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*