Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Ion Lungu: Licitaţia pentru maşinile electrice a fost anulată pentru că a fost neconformă

lunguLicitaţia pentru desemnarea furnizorului din cadrul Proiectului „Electromobilitate-Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, finanţat din fonduri elveţiene, a fost relansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Primarul Ion Lungu susține că s-a ajuns într-o asemenea situație după ce s-a constatat că oferta singurului participant la licitaţie a fost una neconformă.
like-facebook
„Licitaţia pentru maşinile electrice a fost anulată, pentru că nu a fost conformă. Ne-am bucurat când, iniţial, licitaţia a trecut. A fost o singură ofertă şi ne-am zis că este bine că nu sunt contestaţii. Din păcate a fost o ofertă neconformă, iar licitaţia este din nou în SEAP”, a spus Lungu.

În cadrul Proiectului „Electromobilitate-Vehicule electrice pentru o municipalitate verde” au fost au fost scoase la licitaţie două loturi. Primul include achiziţionarea a 11 autoturisme electrice, precum şi a două furgonete electrice, ultimele urmând a intra în dotarea Direcţiei de Administraţie a Pieţelor şi Direcţiei de Asistenţă Socială.

Valoarea adjudecată este de 1,3 de milioane de lei, plus TVA, competiţia a fost câştigată de societatea Grădinaru Import Bucureşti. Al doilea lot are ca obiect furnizarea de utilitare electrice, respectiv a două utilitare electrică pentru Direcţia Domeniului Public, a unei automăturători electrici şi a unei autocisterne electrice.

Câştigătoare a fost aceeaşi firmă bucureşteană, pentru suma de 1,4 milioane de lei, la care se adaugă TVA. Valoarea totală a finanţării din Programul de cooperare elveţiano-român „Swiss-Romanian Cooperation Programe” este de 3,11 milioane de franci elveţieni, 85% reprezentând finanţare nerambursabilă, iar 15% fiind contribuţie a financiară din bugetul local sucevean.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*