Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Majoritatea unităților de învățământ din Suceava au primit bani pentru obținerea avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu

autorizatii incendiuMajoritatea unităţilor de învăţământ din Suceava au primit fonduri pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiile de securitate la incendiu. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat  că banii au fost prinşi în bugetul local încă de la începutul lui 2016, lucrările de conformare la legislaţia specifică urmând a fi făcute până la începutul anului şcolar 2016-2017.

Din cele 43 de unităţi şcolare din municipiul Suceava, doar 3 aveau autorizaţie de la ISU în 2015, respectiv cele care au fost modernizate: şcolile nr. 1, 2 si 3”.
like-facebook
„Acest aspect, privind noile reglementări, îl avem la multe unităţi de învăţământ şi instituţii din municipiul Suceava. Majoritatea şcolilor au venit la începutul anului, iar pentru 90% au fost fundamentate sume pentru autorizarea la ISU. Astfel, foarte multe unităţi şcolare, înainte de început de an şcolar, au făcut lucrări pentru conformare la noile prevederi”, a spus Lungu.

Nu trebuie omis faptul că avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu nu sunt eliberate pentru instituţia de învăţământ ca atare, ci pentru fiecare construcţie administrată de către şcoala în cauză. Nu fac obiectul avizării sau autorizării privind securitatea la incendiu clădirile construite sau care au suportat lucrări de modernizare, extindere ori de schimbare de destinaţie anterior intrării în vigoare a HGR nr. 571/1998


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*