Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Lungu: Voi avea discuții la Compania Națională de Investiții privind acoperirea patinoarului artificial la Suceava

Patinoarul artificial din Suceava ar putea fi acoperit cu fonduri guvernamentale acordate prin intermediul Companiei Naţionale pentru Investiţii (CNI), din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).
Edilul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că va discuta pe acest subiect cu conducerea CNI. Potrivit primarului, Suceava se află pe poziţia a cincia pe lista cu finanţările pe care Compania Națională de Investiții le susţine cu alocări de la bugetul de stat.

„Suntem pe listă de priorităţi pentru modernizarea Patinoarului, alături de municipiile Bucureşti, Constanţa, Timişoara şi Craiova, Suceava fiind pe locul cinci din totalul de 20. Vreau să văd exact foaia de parcurs, pentru că, probabil, va trebui dată o hotărâre de Consiliul Local, prin care să punem la dispoziţie Patinoarul pe durata efectuării lucrărilor. Ne dorim din toată inima să avem un patinoar acoperit şi, mai mult, vestiare reabilitate şi extinse”, a spus Lungu.

Conform unor calcule mai vechi, modernizarea Patinoarului artificial ar putea costa 500.000 de lei, proiectul vizând intervenţii care ar permite obiectivului de pe strada „Universităţii” să găzduiască competiţii de hochei anvergură naţională sau chiar internaţională. patinoarul a mai suferit investiții , în 2008 fiind reabilitată pista și inlocuită instalația frigorifică pe bază de amoniac.În 2014, a fost montată a fost o nouă centrală termică, anterioara instalaţie de încălzire în sistem centralizat fiind foarte veche şi nemaiavând randament. Echipamentele noi sunt în conformitate cu normele europene, bazate fiind pe freoni ecologici.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*