Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Peste 3.000 de suceveni au solicitat carduri europene de asigurări de sănătate, în prima jumătate a anului

card_european_de_sanatatePeste 3.000 de carduri europene de asigurări de sănătate au fost eliberate în prima jumătate a anului 2016 de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava.

Potrivit conducerii CAS Suceava, începând cu 1 ianuarie 2007 persoanele asigurate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România au dreptul – în situaţia deplasării pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene – la cardul european de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii.
like-facebook
„Eliberarea cardului european de asigurări sociale de sănătate se face către cetăţenii români asiguraţi care solicită acest document, în vederea acordării asistenţei medicale în statele membre ale UE, conform legislaţiei în vigoare. Au fost eliberate 3.195 de asemenea carduri”, susțin reprezentanții CAS Suceava.

În perioada 1 ianuarie-30 iunie 2016, prin aplicarea regulamentelor cu specific ale Consiliului European, privind coordonarea sistemelor de securitate, Casa de Asigurări Sociale Suceava a înmânat – la cererea asiguraţilor sau a instituţiilor competente din statele membre ale Uniunii Europene – 372 de formulare europene de asigurări sociale de sănătate. Tot în același interval, în judeţ au fost înmânate 966 de carduri naţionale de sănătate, iar distribuirea continuă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*