Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Administratorul unei societăți de prelucrare a lemnului, din Suceava, amendat de polițiști. Vezi motivul!

lemne (5)Administratorul unei societăți comerciale din Suceava, care are punct de lucru și la Iași, a fost amendat de polițiști în urma unui control efectuat la punctul de lucru din Iași.

Miercuri, poli ţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în cooperare cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava, Direcţiei Silvice Iaşi şi ai Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat controale la comercianţii de material lemnos, în vederea prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu material lemnos şi cherestea pe raza judeţului Iași.

like-facebookAstfel, la punctul de lucru din județul Iaşi al unei societăţi comerciale cu sediul central în județul Suceava, în urma inventarierii stocului faptic existent a fost constatată atât o diferenţă în plus de 0,543 metri cubi lemn rotund – cantitate ce a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Iaşi, cât şi o diferenţă în minus de 12,86 metri cubi material lemnos – cherestea, pentru care a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a administratorului cu amendă în cuantum de 5.000 lei şi măsura complementară a confiscării contravalorii materialului lemnos, respectiv a sumei de 7.129,584 lei.

De asemenea, la acelaşi punct de lucru s-a constatat nerespectarea obligaţiei de afişare a preţului de comercializare a materialului lemnos şi a afişului de atenţionare a clienţilor privind bonul fiscal, fiind aplicată sancţiunea contravenţională cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform Legii nr. 12/1990 R.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*