Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Ion Lungu: Suntem blocați total. Avem contestate în jur de 7 lucrări investiţii, de aproximativ 10 milioane de euro

lunguPrimarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri că municipalitatea este blocată în proiecte ale căror licitaţii pentru desemnarea firmelor executante sunt contestate la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) sau se află în instanţele de judecată. El s-a declarat nemulțumit de legislația actuală care este foarte permisă pentru contestatari, fapt ce duce la blocarea unor proiecte și nepunerea în practică a unor investiții importante pentru cetățeni.

like-facebookSuntem blocaţi total. Fiecare contestă pe fiecare, toată lumea pe toată lumea. Numai înţeleg nimic. Avem contestate în jur de 7 lucrări investiţii, de aproximativ 10 milioane de euro, şi nici nu ştiu când se vor termina. Este clar că în acest an este puţin probabil să mai facem ceva”, a spus edilul Sucevei.

Lungu a anunțat că déjà au fost înregistrate contestaţii la licitaţia organizată pentru amenajarea infrastructurii de drumuri şi parcări din „Europa”, noul cartier al tinerilor. Municipalitatea nu exclude efaptul ca și firma care a câștigat licitația pentru asfaltarea străzilor de pământ „Mihai Sadoveanu” şi „Bogdan Vodă” să nu fie contestată mai ales că au fost înscrise 6 firme la licitație.

SC SUCT Suceava, a adjudecat licitația pentru 1,06 milioane de lei, în primul caz, şi respectiv 257.263 de lei, în cel de al doilea însă lucrările ar putea începe după ce trec 10 zile și nu au fost înregistrate contestații.

„Dacă în 10 zile nu se contestă, se poate încheia contractul. Însă dacă în a zecea zi, când mai sunt 10 minute până la expirarea termenului, vine cineva şi depune contestaţie, contractul nu se mai semnează. Ar trebui o iniţiativă parlamentară pentru reactualizarea acestei legi. Din păcate, această aşteptare de uşurare din partea licitaţiilor electronice, de înlăturare a oricăror bănuieli şi de rezolvare cu celeritate, nu s-a confirmat. Avem licitaţii contestate din luna din martie şi care încă nu sunt rezolvate”, a conchis Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*