Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Nechifor, despre proiectul de livrare a cărnii de oaie către țările arabe: Foarte greu de pus în practică

nechifor psdFostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, consideră că proiectul de livrare a carnii de oaie din judeţul nostru, către ţările arabe este unul bun, însă acesta ar trebui să fie susţinut de Guvern.

like-facebook El a spus că a avut discuții pe aceată temă inclusiv cu crescătorii de bovine, însă a constatat că atât în judeţul Suceava, cât şi în cele limitrofe, nu există capacitatea furnizării periodice şi ritmice a câte 2.000-3.000 de carcase de animale.

„Însă, cum să fie încurajaţi fermierii din zootehnie, când subvenţia nu a fost plătită nici până la această dată. Suntem în septembrie, îndată, iar oamenii nu şi-au primit banii pentru animale. Discuţii de acest gen au fost purtate deseori de-a lungul timpului. Este o idee foarte bună, dar, din păcate, foarte greu de pus în practică. Cei care sunt din Qatar, Emiratele Arabe, Kuweit şi Arabia Saudită, vin să cumpere cu miile, cu tonele, şi nu doar câteva oi”, a mai spus Ioan Călin Nechifor.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că joi ar urma să ajungă la Suceava o delegație din Qatar pentru a discuta pe tema livrării cărnii de oaie din județul nostru și Botoșani. Potrivit unor statistici, în județul Suceava există 230.000 de ovine, criticile avansate de social democrați fiind făcute pe această temă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*