Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

O femeie și cinci copii, la spital după un puternic incendiu care le-a cuprins locuința

incendiu suceavaO femeie de 63 de ani și cinci copii, trei fete și doi băieți, au ajuns de urgență la Spitalul din Rădăuți, joi, după ce un puternic incendiu a cuprins locuința în care se aflau.

Militarii Gărzii de Intervenţie Solca şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Iaslovăţ, Milişăuţi, Cajvana şi Arbore, au intervenit cu 7 autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui C.F., din comuna Iaslovăţ.

La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodăreşti şi acoperişul casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie şi la proprietăţile învecinate.

like-facebook„Pe timpul intervenţiei salvatorilor, şase persoane au fost evaluate de către trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Acestea au acordat primul ajutor medical pentru 5 minori (trei fete şi doi băieţi), cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, care au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon, şi pentru o femeie de 63 de ani, care a suferit un atac de panică. Toţi cei 6 au fost transportaţi la Centrul de Primire Urgenţe al spitalului din Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare. Misiunea a fost deosebit de grea, din cauza construcţiilor majoritare din lemn, dispuse foarte apropiat între ele, şi doar efortul susţinut şi profesionalismul salvatorilor au făcut ca focul să fie blocat în limitele găsite, salvându-se proprietăţile învecinate”, susține purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

Au ars magazia, garajul, şura şi adăpostul de animale pe o suprafaţă totală de 110 metri pătraţi. Au mai ars astereala acoperişului casei pe 130 de metri pătraţi, astereala acoperişului bucătăriei de vară pe 32 de metri pătraţi şi alte bunuri. Flăcările au degradat planşeele de la casă şi de la bucătărie, bunuri casnice şi circa 5 tone de furaje.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect (instalaţie electrică îmbătrânită). Incendiul a fost lichidat la ora 4:50, iar pompierii au salvat casa şi bucătăria proprietarei, precum şi gospodăriile învecinate”, susține Găleată.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*