Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Situație complicată la pârtia de schi de la Rarău. Liderul PMP Suceava. „Aș vrea să aud că primăria este pregătită să ia banii”

pmp popoviciPreședintele Partidului Mișcarea Populară Suceava, Corneliu Popovici, a declarat că se simte legat de proiectul pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc, dat fiind faptul că în 2009 a fost cel care l-a avansat pe lista de investiții a Ministerului Turismului. El a amintit că acest proiect a fost finanțat atât cât a făcut parte din acel Guvern respectiv, PDL.

like-facebook„Am citit zilele trecute declarațiile președintelui Gheorghe Flutur și ale ministrului Economiei și salut intervenția făcută de președintele Flutur pe lângă Guvernul României și premier, pe lângă ministru de a fi finanțată această investiție. E un lucru bun și personal mă bucur. Mă gândesc să mă pregătesc să fiu primul care va lua contact cu pârtia de schi de la poalele Rarăului, cu toate că nu am schiat de mulți ani. Bănuiesc că este un efort mare din partea domnului Flutur pentru că pe de o parte acea HG de care domnia sa vorbea era înaintată și zăcea în sertarele Ministerului Economiei de la începutul anului și iată că a apărut într-o săptămână-două după ce președintele Flutur a spus că a discutat la București, iar de pe altă parte ANT are în cont undeva la vreo 9 milioane de euro pentru 6 investiții din România după declarațiile ministrului Economiei”, a spus Popovici.

Liderul organizației județene a PMP a adresat primarului din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, o întrebare și anume dacă va putea cheltui acești bani până la sfârșitul acestui an când ar trebui să fie dat în exploatare tronsonul unu al pârtiei.

„Faptul că jumătate din sumă vine la Suceava dă o greutate însă problema pe care eu o ridic aici și este adresată beneficiarului acestei lucrări și în speță Primăria Câmpulung Moldovensc prin primarul Mihăiță Negură este următoarea, și aș dori ca domnia sa să facă o declarație publică în acest sens, dacă este pregătit să absoarbă această sumă; 4 milioane de euro în următoarele trei luni astfel încât în luna decembrie tronsonul unu să fie pus în funcțiune. Ultimele date pe care le dețineam despre pârtie este că era în instanță un proces legat de acționarea în instanță a constructorului și acolo unde intervine un proces în justiție nu se mai poate relua finanțarea și activitatea până nu se termină. Aș vrea să aud că s-a terminat și că Primăria este pregătită să ia acești bani.Nu aș vrea ca în decembrie să auzim același lucru,cum din păcate auzim de șoseaua de centură care acum trei luni de zile se spunea că se termină până în toamna acestui an iar acum auzim că se duce undeva în decembrie 2018, și pun pariu cp va fi inaugurată undeva în preajma alegerilor prezidențiale din 2019.Scot în față promisiunea președintelui CJ și intervenția lui pe lângă membrii Guvernului de a direcționa banii către Suceava.Ar fi păcat să se piardă”,  a afirmat Popovici.

Vicepremierul Costin Borc a anunţat că Guvernul a deblocat 43 de milioane de lei pentru continuarea unor investiţii printre care şi pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, dar deşi vin banii, data la care vor fi reluate lucrările pe Rarău este incertă. Și asta deoarece firma care execută lucrarea este în insolvenţă din 2014, şi deocamdată nu se ştie cu exactitate cum vor putea fi cheltuite sumele. Este vorba despre SC Inscomp SRL. În plus, societatea se află şi în litigiu cu Primăria Câmpulung Moldovenesc. Administraţia locală a fost nevoită să dea firma în judecată la îndemnul Curţii de Conturi.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Gheorghe Buvcovinenul says:

    Vrem nume din conducerea firmei intrate in insolventa
    ! 5minutes ago!!!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*