Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Proiectul pentru construcția Sălii Polivalente, pe masa consilierilor locali

lunguPrimarul municipiului Suceava, Ion Lungu,  a declarat, miercuri, că  proiectul Sălii Polivalente ar putea fi depus la Compania Națională de Investiții până cel târziu la sfârșitul acestui an. Edilul a amintit că acest proiect reprezintă o prioritate.

like-facebookAm făcut o solicitare la Compania Națională de Investiții și ni s-a dat o foaie de parcurs a pașilor care trebuie îndepliniți. Trebuie o hotărâre de Consiliul Local cu mai multe capitole; predarea amplasamentului la CNI, asigurare condiții pentru organizare de șantier, angajamentul Primăriei municipiului Suceava de a asigura utilitățile acolo și încercăm să găsim soluția cea mai optimă. Din punctul meu de vedere este să ne racordăm cu aceste utilități de la cartierul ANL, dar sunt acolo și nite proproetății ale stațiunii și sper să obținem accesul. Și mai este o condiție că Primăria nu va schimba timp de 15 ani destinația construcției. Am proiectul de hotărâre semnat deja și pe 25 august, sper să treacă în Consiliul Local. Ne trebuie 16 voturi, voi discuta cu toate grupurile de consilieri mai ales că este o problemă foarte importantă. Să putem depune documentația pentru a putea demara și acolo celelalte proceduri”, a spus Lungu.

Sala Polivalentă va avea 7500 de locuri fiind similară celei de la Constanța. Primarul Sucevei a declarat că a anulat creditul bancar de 25 milioane de lei dat fiind faptul că atât cât lucrarea va fi  finanțată  de CNI, nu mai este nevoie de acest credit.

Am anulat procedura de licitație, voi vorbi și în acest caz cu domnii consilieri. Avem nevoie de bani în continuare dacă tot am găsit această oportunitate să-i folosim acești bani, dar pentru cofinanțare la fonduri elvețiene de 9 milioane de lei, dar și bani pentru alte cofinanțări de proiecte; reabilitarea sediului Primăriei, cinematograful Arta, grădinițile și bani la utilitățile din cartirerul Europa. Sunt proiecte licitate parte din ele, unele intră la execuție. Trebuie o nouă hotărâre de Consiliul Local. Având în vedere ritmul la încasări care este așa cum este, din păcate, nesatisfăcător, avem nevoie de lichidități.Voi propune consilierilor locali la ședința viitoare, după ce voi avea discuții informale cu ei să folosim acești bani pentru o altă finanțare”,  a spus Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*