Duminică 19 Ianuarie 2025, Actualizat acum 18 zile 12:00 am

Flutur: De la lansarea programului „Hai în Bucovina” estimăm în jur de 35.000 de turiști

flutur (1)De la lansarea programului „Hai în Bucovina”, care a avut loc pe  31 iulie 2016, în jur de 35.000 de turiști au ajuns în pensiunile din județ. Anunțul a fost făcut de șeful județului, Gheorghe Flutur, care a subliniat că aceste date au fost stabilite în urma discuțiilor făcute cu Biroul de Turism din CJ, Asociațile de Turism, dar și de la Secțiile de Drumuri Naționale, Poliția Rutieră.

Flutur a precizat că gradul de acoperire în pensiuni a fost de minim 65 % cu o ședere în medie de 3 nopți a turiștilor în această primă jumătate a lunii august.

like-facebookUn număr destul de bun de turiști față de 45.000 de turiști în întreaga luna august 2015.Urmează statistica să confirme ce am spus dar a crescut numărul de turiști și sper să crească în continuare.De astăzi dimineață, analiza noastră a fost pe ce nu merge, nu pe ce merge. E foarte important să vedem ce putem îndrepta în perioada următoare și nu să aplaudăm ceea ce merge”, a mai spus Flutur.

În ce privește Festivalul Medieval aflat la cea de a X a ediție care s-a desfășurat la Cetatea de Scaun și a fost organizat de Muzeul Bucovinei,numai la cetate au fost tăiate un număr de 12.901 bilete.

„Anul acesta am avut două handicapuri,ploaia de vineri și temeratură scăzută și ziua de sâmbătă care nu a fost foarte confortabilă plus limitat de ziua de doliu național.Cu toate acestea, numai aproape 8.000 de bilete s-au tăiat doar duminică, 14 august. Dacă toate zilele era cald ca duminică, noi avem și mai mulți turiști.Este un lucru îmbucurător. Am văzut așa pe perioada aceasta de două săptămâni că au fost vizitatori și la muzeu și la cetate peste 32.000. Am solicitat domnului director Ursu să facă această precizare să vedem cum stăm”,  a mai aminit Flutur.

În opinia sa în perioada următoare trebuie luate în calcul mai multe direcții.

„Pe de o parte, faptul că se paote și că există un potențial mare în jurul Cetății de Scaun a Sucevei ne face să ne gândim în perioada următoare să mărim numărul de turiști și pentru aceasta trebuie să ne gândim la acces. Nu am acum un plan concret dar pentru anul următoar,dorim să îl facem internațional și obligatoriu trebuie să ne gândim la acces. Trebuie să ne gândim la amenajări suplimentare, inclusiv, băncuțe și scaune în incinta cetății în limita avizelor pe care trebuie să le luăm de la instituțiile abiitate ale statului. Dar și o durată de ședere mai mare și diversificată în așa fel încât Cetatea de Scaun a Sucevei să atragă în acea perioadă mai mulți turiști și mă refer aici la ordinul zecilor de mii pentru că se poate. Va trebui să cuplăm mai multe tipuri de evenimente în așa fel încât cine vine la Suceavasă știe că 7-8 zile vor beneficia de mai multe categorii de spectacole și evenimente atractive pentru diverse vârste, genuri, tipuri de manifestării”,  a mai spus Flutur.

În ce privește traficul rutier, șeful administrației județene a subliniat că județul este sufocat din acest punct de vedere.

Partea bună este că vin tot mai mulți turiști dar are și partea mai puțin bună, disconfortul din trafic, șoseaua de centură a Sucevei ne lipsește tuturor. E aglomerație prea mareîn oraș în această prioadă. Pe de altă parte, a fost trafic bară la bară și va trebui să ne gândim la fluidizarea lui mai bună decât ce s-a întâmplat în acestă perioadă. Din păcate sunt și incidente gen, tragicul accident de la Ilișești cu căruțe ieșite din trafic și pierderi de vieți omenești, inclusiv dirijarea acestui tip de trafic pe alte rute decât șosele europene sau naționale. Lipsa parcărilor și a spațiilor amenajate temporar care să ne facă să mărească această capacitate de primire a turiștilor. Chiar dacă ai să vii la un spectacol va trebui să ne gândim la debușee, înclusiv în zona Lisaura, acolo unde se poate chiar negocia cu privații pentru a asigura spații de parcare.Una din cauze care are este de maximă importanță este lipsa locurilor de parcare. De aceea, toate discuțiile în momentul de față le am cu asociațiile de turism dar le avem și cu primarii implicați.Anul viitor,pentru Festivalul Internațional Medieval va trebui să facem parteneriate și cu primăriile din jurul Sucevei implicate în acest proiect”, a spus Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*