Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Spitalul Județean Suceava dat ca exemplu de Raed Arafat. „Arată ca spitalele din afară”

spitalul judetean suceava2Spitalul Județean Suceava a fost dat ca exemplu pozitiv de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

El a declarat în cadrul unei emisiuni de la Digi24 că sunt spitale județene în România care arată foarte bine, susținând că modul în care arată o unitate medicală ține de managementul unității spitalicești.

Întotdeauna, din punctul meu de vedere, mă uit în ultimii 25 de ani și ce se întâmplă. Știu cum arătau spitalele pe vremea lui Ceaușescu și când am fost student de medicină. Știu cum arătau și știu cum arată acum o mare parte. Și sunt spitale care arată ca spitalele din afară, sunt câteva spitale județene și dau ca exemplu Suceava. Și nu e singurul spital”, a spus Raed Arafat, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

like-facebookArafat a precizat că mai există spitale care au rămas în istorie, pentru că managementul care a trecut peste ele nu a fost interesat să schimbe anumite lucruri sau nu a avut cum pentru că nu a avut sprijin.

Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava va intra într-un proces de modernizare pe verticală, cu încă trei etaje, la corpul F. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, potrivit căruia investiția este foarte bună pentru spitalul din Suceava, deoarece se va moderniza secția de neurochirurgie, secția ortopedie și cardiologie.

„Momentan se lucrează la expertiză să vedem dacă există posibilitatea de a construi cele 3 nivele. Trebuie să vedem dacă la structura de rezistență trebuie să intervenim sau nu. De asemenea, trebuie să continuăm ce am început: chirurgie intervențională pentru inimă, crearea unui centru de implant, deoarece lumea care are nevoie pleacă la Iași, și electrofiziologia care să deservească pacienților care suportă implantul”, a declarat Flutur.

Totodată, se dorește și modernizarea unui centru de radioterapie, o unitate de accidente vasculare și se dorește ca spitalul sucevean să devină unul regional.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*