Elevii suceveni care au obținut nota 10 la prima sesiune a bacalaureatului din acest an s-au simțit apreciați și mândri, joi, când au intrat în posesia premiului de 1.000 de lei, fiecare, după ce deliberativul județului a aprobat recompensarea lor din bugetul CJ.
Este vorba de Magda Olaru, Daniel Ciobanu, Adina Luisa Lavric, Iuliana Levinschi, Andreea Nistor, Adrian Florescu și Alexandra Andriciuc. Nu a ajuns să își ia recompensa de 1.000 de lei Mihai Prelipcean.
Președintele CJ, Gheorghe Flutur, i-a felicitat pe elevii de 10 și le-a sugerat să fie mândri că sunt din Bucovina. Șeful administrației județene le-a spus că rolul administrației este de a crea condiții pentru ca la finalizarea facultăților să fie încadrați și dacă se poate la Suceava.
Elevii au vizitat apoi Muzeul de Istorie din Suceava.
Magda Olaru, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, este unul din cei opt elevi care au obținut nota 10 la prima sesiune de bacalaureat din acest an. Ea a obținut rezultatul de excepție în urma contestației, iar 9,90 la matematică a fost transformat în 10. Și pe bună dreptate, susține Magda, care a făcut contestație pentru că știa că a făcut tot ce i se ceruse. Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, datorită ei, are trei absolvenți care au obtinut media 10 la bacalaureat.
„M-am simțit, în primul rând, apreciată. Avand în vedere că suntem prima generație, din cate am înțeles, care a fost răsplatită astfel. Am făcut voluntariat timp de 2 ani în cadrul organizatiei Salvați Copiii, fiind pentru o perioadă coordonatoarea proiectului „Educație pentru sănătate”. Am mai fost voluntară, de asemenea, și la IOAA și am făcut parte și din Consiliul Elevilor, fiind vicepreședinte”, ne-a destănuit Magda.
Ea va absolvi Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațeganu” din Cluj Napoca pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni medic pentru a salva vieți.
„Mereu mi-am dorit să îi pot ajuta pe cei care au nevoie. Consider că este cea mai nobilă meserie, având în vedere că este un drum lung și greu de parcurs pe care mediciniștii pornesc cu speranța de a putea salva vieți indiferent de greutățile pe care le întâlnesc pe parcurs sau de numărul anilor pe care îi petrec studiind. Îmi doresc să rămân în țară. Consider că România are nevoie de medici capabili și dedicați” ne-a mai spus tânăra.
Și Iuliana Levinschi, care a terminat Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, profil muzică, si a optat pentru Facultatea de Business din Cluj Napoca, s-a simțit apreciată de conducerea județului.
„Păi domnul Flutur a spus cuvinte foarte frumoase despre noi. Eu una m-am simțit foarte bine când am văzut ca un om important a stat de vorbă cu noi și a vrut să ne cunoască. Eu voi învăța cât de bine pot în timpul facultății și sper să obțin un job bun după ce o termin. Mă voi implica în activitățile care vor fi în cadrul studenției și multe le vom învăța acolo. Dacă voi primi o ofertă pentru a pleca în străinătate voi lua o decizie atunci”, ne-a spus Iuliana.