Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Un afacerist controversat din Suceava a pus la cale o rețea prin care a furat zeci de milioane de euro

bogat-cu-bani-multi-300x168Una dintre cele mai mari grupari evazioniste  a activat in ultimii ani in jurul grupului de firme “Florconstruct”, in spatele careia se afla Vasile Florea, un controversat afacerist ale carei firme au fost tot timpul abonate la contracte cu statul. Totul a fost scos la iveală de Fiscul ieșean, care  a finalizat recent un nou control la firma Florconstruct SRL, iar in urma verificarilor, inspectorii au fost nevoiti sa faca o noua sesizare penala, avand in vedere ca prejudiciul adus bugetului statului de afacerile evazioniste ale firmei se ridica la 2.790.410 lei, potrivit Bzi.

like-facebookGaura in bugetul statului a fost inregistrata prin sustragerea de la plata TVA si a impozitului pe profit. Astfel, la TVA s-a inregistrat un prejudiciu de 1.384.950 lei, deoarece nu s-a putut face dovada achizitiei sau livrarii unor materiale de constructii inregistrate in contabilitate.

De asemenea, numai prin neplata in mod corect a impozitului pe profit s-a adus un prejudiciu bugetului statului in suma de 786.531 lei. Pentru ca aceste taxe si impozite nu au fost platite la timp, Fiscul a calculat penalitati de intarziere de 618.929 lei. Firma s-a sustras de la plata impozitului pe profit prin inregistrarea unor achizitii fictive.

“Din analiza documentelor de livrare puse la dispozitie in timpul controlului nu s-a putut identifica ca bunurile prezentate in facturile de achizitie sunt destinate lucrarilor efectuate, Florconstruct fiind beneficiarul final avand in vedere achizitiile fictive stabilite anterior de inspectia fiscala din Botosani scopul inregistrarii facturilor fiind acela de de diminuare a impozitului pe profit si TVA colectata”, se arata in raportul de inspectie fiscala intocmit de Fiscul iesean.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Suceava a luat in vizor aceasta retea de firme evazioniste inca din anul 2012. La acea vreme, prejudiciul in dosarul in care era inca de pe atunci implicat Vasile Florea era estimat la circa 10 milioane de euro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*