Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Zeci de profesori au lipsit la examenul de definitivat. Alții au ieșit din sală când au văzut subiectele

titularizare profesoriUn număr de 239 de profesori din cei 347 înscriși pentru proba scrisă a examenului de definitivat au lipsit, joi, la testare. 49 dintre ei nici nu au apărut la examen, iar alți 59 au părăsit sălile când au văzut subiectele.

like-facebookExamenul de definitivat a avut loc la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, la 31 de discipline.  Cei mai mulți s-au înscris la limba română, respectiv 55.

Rezultate vor fi afişate pe 11 august, iar contestaţiile se depun în zilele de 11 august, după afişarea rezultatelor, şi 12 august. Rezultatele finale vor fi afișate pe 18 august.

Definitivatul este examenul care le dă profesorilor dreptul de practică în învățământul preuniversitar. După definitivare, evoluția în carieră se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I. Profesorii se pot prezenta de maximum 3 ori la examenul de definitivat, în cel mult 5 ani. Cei care pică definitivatul pot să fie angajați în învățământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanți.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*