Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Fost primar al unei comune din Suceava, trimis în judecată de DNA. Vezi ce a făcut!

primar-300x168Un fost primar al unei comune din județul Suceava a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Suceava, în stare de libertate. Este vorba despre fostul primar al comunei Frumosu, Tiron Maftei,  cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

like-facebookÎn perioada 16.04.2009 — 26.11.2010, inculpatul Tiron Maftei, în calitate de primar al comunei Frumosu, jud. Suceava și manager al proiectului „Creșterea capacității de intervenție a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Frumosu, județul Suceava”, finanțat din fondurile Uniunii Europene, a depus cu rea-credință, la Oficiul de plăți și contractare PHARE, documente oficiale falsificate prin alterarea conținutului ori prin contrafacerea semnăturilor și documente cu conținut inexact.

Obiectul finanțării îl reprezenta achiziția, de către comuna Frumosu, a unei autospeciale de pompieri, două motopompe portabile, echipamente și 10 costume de pompieri.

Scopul acestui demers infracțional a fost atribuirea contractului aferent proiectului de achiziționare a autoutilitarei respective și a echipamentelor aferente, către o firmă ‘agreată’ de primarul comunei Frumosu.

Ca urmare a acestei conduite infracționale, inculpatul a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 88.167,465 euro, sumă cu care Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra mai multor imobile ce aparțin inculpatului Tiron Maftei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză, se arată într-un comunicat al DNA.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*