Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Doi din cei patru traficanți de droguri, săltați de mascați, au fost arestați. Vezi cine sunt!

Alexandru Ursachi și Diocaș Cornelius Cireșel Foto: Danut Zuzeac

Alexandru Ursachi și Dicoiaș Cornelius Cireșel
Foto: Danut Zuzeac

Doi traficanți de droguri din cei patru aduși luni dimineață la audieri la sediul DIICOT au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Tribunalul Suceava a admis, marți, propunerea de arestare preventivă formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava și a dispus arestarea preventivă a lui Dicoiaș Cornelius Cireșel și a lui Ursachi Alexandru sub aspectul infracţiunii de „trafic de droguri de risc”  în modalităţile „procurării, deţinerii, punerii în vânzare şi vânzării de droguri de risc, fără drept”. Decizia nu este defiinitivă, fiind  cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror.

Potrivit unui comunicat de presă, Dicoiaș Cornelius Cireșel, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Rădăuți, a procurat hașiș, canabis și ecstacy din Spania, pe care apoi le-a vândut unor clienți fideli din anturajul său. În schimbul drogurilor, el primea 50 lei pentru gramul de canabis, 70-80 lei gramul de hașiș și 80 lei comprimatul de ecstacy.

like-facebookEl era ajutat în „afacere” de prietena sa, M.L.M., de 19 din comuna Marginea. Ea îl ajuta să introducă drogurile în țară, să le porționeze pentru a fi vândute, dar chiar și să le vândă.  Inițial, drogurile erau vândute en-detail, în plicuri autosigilante cu masa de un gram, dar mai apoi le vindeau în cantități mai mari, chiar zeci de grame, dar acestea doar pentru persoanele din anturajul verificat.

Totul a ieșit la iveală după ce, pe 11 februarie a.c., după o îndelungă supraveghere s-a reușit prinderea în flagrant, în mod conspirat, a doi complici, respectiv L.T.M. în vârstă de 29 de ani și Ursachi Alexandru, în vârstă de 29 de ani, ambii din municipiul Suceava, care abia cumpăraseră de la Dicoiaș Cornelius Cireșel aproximativ 50 grame canabis, în scopul revânzării.

Avand în vedere că unii dintre suspecți și-au manifestat intenția de a părăsi țara și pentru completarea materialului probator, luni, pe raza municipiilor Suceava și Rădăuți, au avut loc șase percheziții domiciliare efectuate de polițiști din cadrul B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul unor lucrători din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Acțiuni Speciale, fiind identificați și conduși la sediul D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Suceava patru suspecți, în vederea continuării cercetărilor, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților.

La percheziții au fost găsite aproximativ zece grame de substanță suspectă a fi canabis și mai multe ambalaje cu urme de canabis, ascunse într-o valiză ce apartine lui Dicoicaș Cornelius Cireșel, pe care  o ținea într-un autoturism garat în curtea unei cunoștinte.

Totodată, au mai fost identificate și ridicate o armă tip aersoft, trei dispozitive de mărunțit fibrele vegetale de canabis, un dispozitiv de confecționare a țigaretelor, două mini-cântare electronice, înscrisuri și mai multe aparate telefonice mobile, cartele SIM, lap-top-uri și tablete electronice, dar și sume de bani.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*