Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Prognoza meteo. Cum va fi vremea la începutul săptămânii

vremeLuni, în nordul, nord-estul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane, vremea se va menţine în general instabilă, cu averse şi descărcări electrice, mai frecvente în estul Transilvaniei, în Moldova şi zona Carpaţilor Orientali, unde cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

În restul ţării, cerul va fi variabil şi doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe, potrivit Realitatea.net.

Vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, însă cu viteze mai mari la munte, în sudul Olteniei şi în Moldova, unde rafalele vor depăşi 55…65 km/h.

like-facebookValorile termice vor fi mai coborâte decât duminică în est şi sud-est, scăderea mai accentuată urmând a se înregistra în Moldova. Astfel cele maxime se vor încadra între 19…20 de grade în nordul Moldovei, Maramureş şi estul Transilvaniei şi 30 de grade în Muntenia şi vestul Dobrogei.

La munte, vremea se va menţine în general instabilă. Vor fi averse şi descărcări electrice, mai frecvente în zona Carpaţilor Orientali, unde cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri, cu viteze la rafalã ce vor depãşi 55…65 km/h.

Temperatura scade, mai ales în masivele sudice şi estice. La amiază vor fi 14 grade la Paltinis, 17 la Predeal, 13 la Semenic, 15 la Sinaia 1500, 17 la Arieseni si 10 pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

Marți vremea va fi în general frumoasă. După-amiaza se vor semnala ploi de scurtă durată, pe arii restrânse la munte şi izolat în celelalte zone. Vântul va avea intensificări mai ales în estul țării și la munte. Maximele zilei vor fi între 20-21 de grade în depresiuni si in nordul Moldovei și 29 de grade la Giurgiu si Calarasi.

Miercuri vor fi maxime între 23 de grade la Miercurea Ciuc si Suceava și 28-29 de grade în Lunca Dunării. După-amiaza și seara, local în zonele montane şi submontane și izolat în rest se vor semnala ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină. Vântul va prezenta intensificări temporare, îndeosebi în regiunile estice și la munte.

În Moldova, bate vântul şi temperatura scade accentuat: 19-20 de grade la amiaza în nordul regiunii, 21 de grade în Bacău şi 28 de grade la Focsani si Galati. Averse si descarcari electrice frecvente in nordul si centrul regiunii.

În toată această perioada, ploile nu lipsesc dar sunt rare si prefera zona montană. De vineri insa, masa de aer rece ne paraseste si dinspre sud-vest vine aer mai cald, in portocaliu si rosu, care face ca pina la sfirsitul saptaminii valorile termice sa ajunga din nou caniculare. In acelasi timp instabilitatea vremii este in crestere.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*