Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Indivizi condamnați la închisoare după ce au atacat un tânăr cu topoare și cuțite, în propria casă

perchezitii-humor-1-800x600-600x450Trei indivizi care au intrat peste un tânăr din Arbore în casă, cu topoare și cuțite, și l-au atacat, au fost condamnați la închisoare.

Cei trei au fost arestaţi preventiv în luna septembrie a anului trecut după ce au pătruns cu forţa în casa unui tânăr din comuna Arbore şi l-au lovit pe acesta şi pe concubina lui cu cuţitele şi topoarele. Cele două victime au reuşit să scape cu viaţă după ce s-au apărat cu ajutorul unei saltele. Tânărul bătut şi prietena sa nu au mers la spital, ci au apelat la o vecină, asistentă medicală, care a anunţat poliţia că cei doi au fost înjunghiaţi.

like-facebook Chiar dacă victimele au refuzat să depună plângeri, poliţiştii au demarat o anchetă care s-a soldat, la sfârşitul săptămânii, cu percheziţii şi reţinerea agresorilor . După strângerea probelor administrate şi a investigaţiilor desfăşurate, în data de 4 septembrie 2015, poliţiştii au desfăşurat patru percheziţii domiciliare la imobile de pe raza oraşului Gura Humorului, fiind găsiţi şi reţinuţi agresorii, Novac Szucs, Dănilă Szucs şi Dănilă Suciu. De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză.

Cei trei agresori au fost audiaţi al sediul IPJ Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „loviri sau alte violenţe” şi „violare de domici-liu”.

Pe 5 septembrie a.c., cei trei au fost prezentaţi Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă, magistraţii rădăuţeni emiţând mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele tuturor agresorilor.

Tribunalul Suceava a resping vineri, 15 iulie, ca neîntemeiată, schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care inculpaţii Novac Szucs, de 42 de ani, Dănilă Szucs, de 27 de ani şi Dănilă Suciu, de 32 de ani, au fost trimişi în judecată, solicitată de inculpaţi prin apărător, din infracţiunea de tentativă la omor calificat.

„Instanța condamnă pe inculpații Suciu Dănilă, Szucs Dănilă şi Szucs Novac,aflați în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 9(nouă) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat și aplică inculpaților pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor; respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei sau considerarea ca executată”.

Aceeași instanță aplică inculpatuților pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor ;respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Tribunalul deduce din durata pedepsei aplicate fiecăruia dintre inculpaţi durata reţinerii şi a arestării preventive de la data de 4.09.2015 la zi și dispune prelevarea de probe biologice de la inculpaţi Suciu Dănilă, Szucs Dănilă şi Szucs Novac în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare şi îl obligă pe inculpaţi să se supună procedurii de prelevare de probe biologice.

Instanța confiscă de la inculpaţii Szucs Dănilă şi Szucs Novac, câte 10 lei, reprezentând contravaloarea cuţitelor folosite la săvârşirea infracţiuniilor şi confiscă de la inculpatul Suciu Dănilă suma de 15 lei reprezentând contravaloarea toporului folosit la săvârşirea infracţiunii.

„Ia act că persoanele vătămate Adam Marius şi Vogi Natacha Madeleine Marie-Jose au renunţat la constituirea de părţi civile în cauză. Completul de judecată a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul mun. Sf. Doctori Cosma şi Damian Rădăuţi. Obligă inculpaţii în solidar la plata către partea civilă a sumei de 2366.63 lei, reprezentând daune materiale constând în cheltuielile de spitalizare efectuate pentru persoanele vătămate Adam Marius şi Vogi Natacha Madeleine Marie-Jose.
Instanța a dispus restituirea către numita Szucs Rahela Marta a toporului ridicat cu ocazia efectuării percheziţiei și restituirea către inculpatul Szucs Danilă a bărdiţei şi a pantalonilor ridicaţi de organele de poliţie cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare”.

Din investigaţii făcute de anchetatori a reieşit că între fratele lui Marius A. şi Novac Szucs există un conflict mai vechi, pe 7 iulie 2015, între cei doi având loc un scandal. În timp, conflictul s-a acutizat, între fratele lui Marius A. şi Novac Szucs dezvoltându-se o rivalitate cu tendinţe infracţionale. In acest context, humoreanul, în scopul intimidării a decis să coopteze alţi doi tineri, membri şi apropiaţi ai familiei, în vederea constituirii unui grup care să se impună prin forţă şi alte acte de violenţă în relaţia conflictuală.

Astfel, în seara zilei de 31 august 2015, Novac Szucs, împreună cu fratele său Dănilă Szucs şi Dănilă Suciu, au mers la locuinţa fratelui rivalului, Marius A., din satul Clit, comuna Arbore.Cei trei au intrat cu forţa în casă şi au început să-l lovească pe Marius A. şi pe concubina sa, cu cuţite şi topoare, victimele reuşind să scape cu viaţă după ce s-au apărat cu ajutorul unei saltele. Agresorii după ce s-au săturat de trimis lovituri de cuţit şi topor, s-au urcat într-un taxi şi au fugit de la faţa locului. Ambele victime au avut nevoie de intervenţii medicale, tânărul având nevoie pentru vindecare de 12 – 14 zile de îngrijiri medicale, în timp ce concubina sa de 7 – 9 zile de îngrijiri medicale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*