Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Cinci indivizi din gruparea de traficanți de droguri au fost arestați. Vezi cine sunt!

retinutiCinci indivizi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, joi după-amiază, după ce magistrații Tribunalului Suceava au admis propunerile procurorilor DIICOT.

Printre cei arestați se numără și liderul grupării, Răzvan Percec. Vor sta la răcoare pentru 30 de zile și Alexandru Huţuleac, Romeo Mihăiţă Roman, Iulian Andrei Lungoci şi Iosif Marian Grijincu.

Astfel Percec Răzvan este acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”, trafic de droguri de mare risc în modalităţile: procurare, deţinere, punere în vânzare şi vânzare de droguri de mare risc, fără dret şi spălare de bani.

Huțuleac Alexandru zis „Duțu ”, pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de droguri de mare risc în modalităţile: procurare, deţinere, punere în vânzare şi vânzare de droguri de mare risc, fără drept, şi spălare de bani.

Roman Romeo Mihăilă zis „Păsăilă ”, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Lungoci Andrei Iulian este acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituirea unui grup infracţional organizat, în modalitatea aderare şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Grijincu Iosif Marian este acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituirea unui grup infracţional organizat, în modalitatea aderare, şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.Instanța a respins cerile de luare a unei măsuri preventive mai uşoare formulate de inculpaţi prin apărători, ca neîntemeiate.

Decizia nu este definitvă,cei cinci având drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011-2016, pe raza municipiului Rădăuţi a acţionat un grup infracţional organizat format din 22 de suspecți a cărei activitate infracţională a constat în comercializarea de substanţe cu efect psihoactiv.retinuti2

like-facebookLiderul grupării, Răzvan Percec, din Rădăuți, a comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substanţe interzise (ce conţinea aproape 127.000 de pliculeţe), cu suma de 25 de lei pliculeţul. Membrii grupului infracțional organizat au fost sprijiniți, în activitatea lor infracţională, de către partenerele de viață (soţii şi concubine).

În timp, în gruparea infracţională au fost racolaţi tineri de încredere, aşa-numite „săgeți”, care au comercializat substanţele interzise, preţul per pliculeţ crescând de la 25 de lei 40 de lei.retinuti3

În urma investigaţiilor s-a stabilit că numărul clienţilor de încredere era de peste 300.

În urma cercetărilor efectuate în cauză au fost efectuate un număr de 10 constatări în flagrant privind activităţi legate de traficul cu substanţe interzise, totalizând peste 8 kilograme de astfel de substanţe.

În același registru, au fost identificate bunuri imobile achiziționate sau construite de către liderii grupului infracțional organizat, reprezentând terenuri și case, 15 autoturisme de lux, precum și conturi bancare deschise în insulele Marshall, Belize și Ungaria în care aceștia au trimis sume importante de bani.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Unul dintre traficanții de droguri din Rădăuți, cu conturi în insulele Belize, Marshal, a fost arestat preventiv | SuceavaNews.ro
  2. Un individ care făcea parte din gruparea de traficanți de droguri cu conturi în insulele Belize, Marshal, a fost condamnat | SuceavaNews.ro
  3. O nouă condamnare în dosarul traficanților de droguri din Rădăuți cu conturi în insulele Belize | SuceavaNews.ro
  4. Traficant de droguri trimis după gratii. Făcea parte din gruparea cu conturi bancare în insulele Marshall, Belize | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*