Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Autoritățile în alertă după ce două persoane au fost atacate de urși

ursAutoritățile sucevene sunt în alertă după ce două persoane au fost atacate de urși în ultima săptămână. Ambele persoane se deplasau în zona Colăcelu pe fondul cinegetic nr. 7 denumit Bistriţa, gestionat de AJVPS Suceava. Este vorba despre o femelă de urs însoţită de 2 pui.

like-facebook„În vederea prevenirii a unor astfel de incidente Garda Forestieră Suceava, a solicitat gestionarului fondului cinegetic A.J.V.P.S. Suceava să efectueze acţiuni de îndepărtare a acestor exemplare din zonă şi să amplaseze panouri pentru avertizarea populaţiei cu privire la pericolul existent şi restricţiile ce se impun referitor la deplasarea prin zona respectivă. În vederea eliminării riscului existent am recomandat ca personalul de specialitate al A.J.V.P.S. Suceava să monitorizeze această zonă o perioadă mai îndelungată de timp”, susține inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

Totodată, reprezentanții Gărzii Forestiere au solicitat şi Primăriei Dorna Arini să informeze populaţia din zonă cu privire la pericolul existent.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*