Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Cătălin Nechifor: La spital au fost angajate 266 de persoane din care 55 de medici

nechifor catalin (2)Fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, susține că în perioada cât s-a aflat la conducerea administrației județene, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost angajate un număr de 266 de persoane.

like-facebookPotrivit lui Nechifor, în 2012, au fost încadrate statistic 5 persoane, dar că în realitate nu a fost angajat nimeni, iar în 2013 au fost încadrați 49, în 2015 -65, iar în acest an, 99 de persoane. El susține că aceștia lucrează pe posturi diverse, începând de la medici, infirmieri, îngrijitori, brancardieri şi până la personal de specialitate; kinoterapeuţi, chimişti, economişti, ingineri, referenţi etc.

Fostul președinte al CJ, Cătălin Nechifor a amintit că în Guvernarea Boc posturile din administrația publică inclusiv cele din spitale au fost blocate, printr-o ordonanţă.

„ Cei 266 de oameni care au venit către spital au reușit să crească și activitatea și satisfacția pacienților. Era acea ordonanță a Guvernului Boc care a blocat posturile în zona publică, inclusiv în spitale. Regimul de angajare era pleacă şapte, vine unul. Au plecat mulți, dar nu a venit nimeni. De la 5 angajați în 2012, în 2013 s-au angajat 49 pe diverse posturi, în 2014-48, în 2015-65 și în acest an 99 de persoane. Per total, au fost angajate 266 de persoane din care 55 de medici. Aşa că am plecat de la un spor negativ, în perioada 2010-2011, când plecau mulţi şi nu venea nimeni, iar acum am ajuns la un spital Judeţean echipat nu doar cu partea logistică şi materială, ci şi cu partea umană”, a spus Nechifor .

El a subliniat că a crescut remunerarea medicilor şi a celorlalte cadre medicale, ceea ce, alături de renovări şi dotările cu aparatură modernă, a dus la creşterea calităţii serviciilor prestate.

„Nu mai spunem de faptul că, la Suceava, cred că suntem, în România, Spitalul cu cea mai bună remunerare pentru medici şi asistenţi. Să ajung să spun că dăm la maxim că așa am hotărât, vrem să creştem calitatea serviciilor medicale, nu este suficient să dăm cu var şi să achiziţionăm echipamente, ci trebuie să plătim oamenii de acolo. Firește că mai sunt lucruri de făcut pentru a sigura satisfacția acolo. Mai e mult de muncă”, a precizat Nechifor.

El a spus că a crezut că în cei 4 ani de mandat al său este obligat să asigure un climat plăcut pentru angajaţi, dar şi creşterea gradului de satisfacţie al pacienţilor.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. brezan cornelia says:

    Aveți dreptate! …

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*