Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Consilierii județeni social democrați propun alocarea a 110.000 lei către Căminul de bătrâni de la Solca

cj suceava mandat fluturFostul președintele al Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, cel care a pierdut și șefia organizației județene a PSD, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă că aleșii județeni social democrați vor propune, în următoarea ședință de deliberativ județean, alocarea sumei de 110.000 de lei ca sprijin financiar din Fondul de Rezervă a CJ pentru Căminul de bătrâni de la Solca. Banii ar fi necesari pentru plata salariilor restante și pentru plata furnizorilor, dar și a utilităților. Nechifor consideră că proiectul care va fi inițiat de PSD va fi susținut de colegii liberali.

like-facebookConsilierul județean Cătălin Nechifor susține că bani sunt deoarece în Fondul de Rezervă al instituției județene sunt 1,5 milioane de lei. Nu trebuie omis faptul că Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență vizând ajutorarea financiară a căminelor de bătrâni din țară, însă nu a fost precizată data când acești bani vor ajunge.

Din informațiile pe care le am, la acest centru de la Solca este tot o situație nepotrivită și am solicitat public Guvernului o intervenție întrucât acest centru este național, fiind finanțat de Ministerul Muncii. În acest moment, acolo lipsesc 110.000 de lei, sunt datorii restante la furnizori în cuantum de 41.000 și 60.000 de lei reprezintă salariii neplătite. Prin urmare, la proxima ședință de CJ Suceava, grupul de consilieri PSD din CJ vom iniția un proiect de hotărâre care va avea ca obiect repartizarea din Fondul de Rezervă a CJ a sumei de 110.000 de lei pentru acest centru. E foarte important să alocăm acești bani pentru că acolo trăiesc 70 de bătrâni care sunt în situații limită din 35 de localități sucevene, iar salariații nu și-au luat salariile și nu au nicio perspectivă. Obligația revine Guvernului pentru că din 2011 când s-a modificat structura acestui spital ce a fost transformat în Centru de Îngrijire pentru persoane vârstnice finanțarea s-a asigurat exclusiv de minister”, a spus Nechifor.

În urmă cu două luni, deliberativul județean, la acea vreme condus de social democratul Cătălin Nechifor, a alocat suma de 166.000 de lei pentru același cămin pentru a-și continua activitatea după ce angajații s-au plâns că nu au primite salariile de câteva luni și dau mâncare bătrânilor din donații de alimente de oameni și de la praznice.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*