Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

FOTO! Autotren încărcat cu piatră, răsturnat în Pasul Mestecăniș

accident 4 tir rasturnatUn autotren încărcat cu piatră concasată s-a răsturnat, miercuri, în Pasul Mestecăniș, pe DN17, la KM 165+400 metri, pe raza satului Valea Putnei, din comuna Pojorâta.

Autotrenul s-a răsturnat pe o parte şi a blocat ambele sensuri de mers. Prima bandă a drumului a fost închisă traficului rutier, deoarece pe carosabil s-a scurs carburantul din rezervorul maşinii. Pentru o perioadă de aproximativ o oră şi jumătate, circulaţia s-a desfăşurat pe o singură bandă, alternativ.

Potrivit polițiștilor suceveni, șoferul a pierdut controlul autotrenului într-o curbă periculoasă la dreapta.

accident 2 tir rasturnatConducătorul auto, în vârstă de 45 de ani, din comuna Dărmănești, a fost rănit uşor, iar un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean i-a acordat primul ajutor medical, însă bărbatul a refuzat transportul la o unitate spitalicească. El a fost testat cu aparatul etilotest și nu era băut.like-facebook

Pompierii militari şi forţele participante au încărcat pietrişul împrăştiat pe şosea într-un alt camion, după care au sablat scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi de pe carosabil, prin îmbibare şi absorţie cu nisip. De asemenea, au spălat carosabilul de pietriş, pentru a reda circulaţiei drumul ce leagă Moldova de Ardeal. După operaţiunile militarilor de încărcare a pietrişului şi sablare a carosabilului, circulaţia s-a desfăşurat pe două benzi.

Deoarece în judeţ sunt puţini operatori economici care deţin macarale de mare tonaj, s-a întârziat foarte mult până a fost identificată o automacara disponibilă, astfel încât, misiunea salvatorilor s-a încheiat abia la ora 21:20, atunci când s-a reuşit ridicarea şi încărcarea capului tractor pe o autoplatformă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*