Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Suceava, primul județ din țară care declară luna august- Luna Diasporei

fluturPreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheoghe Flutur,  a declarat, miercuri, că luna august va fi foarte bogată în evenimente culturale care vor demara cu 31 iulie dat fiind faptul că este duminică, iar 1 august este luni. El a precizat că județul Suceava va fi primul din țară care declară luna august-Luna Diasporei.

Șeful administrației județene a subliniat că a avut discuții cu conducerea Muzeului Bucovinei pentru a putea fi finalizate toate lucrările de amenajare interioară în așa fel încât să fie deschis în luna august. Totodată, și la Cetatea de Scaun a Sucevei turiștii să poate vizita expoziția permanentă.

like-facebook„Nu cred că va fi finalizată în totalitate expoziția. Nu se va închide cetatea, am vorbit și cu contructorul. O să delimităm niște spații ca să poată lucra și să-și amenajeze expoziția în aer liber. Am rugat să se grăbească pentru că vor fi mai multe acțiuni. În „Luna Diasporei” vom inaugura muzeul și probabil va fi și în calendar începând cu 31 iulie pentru că e duminică. Vom avea inaugurarea muzeului -o să lansăm și ia și cămașa de Bucovina, este de fete și de băieți, cu acel proiect „Hai în Bucovina”. Deja vom veni pe modelele pe care le avem pentru a le da drumul și vom avea evenimente culturale de pe 31 iulie, duminică seara, la cetate-muzică folk și alte surprize. In interiorul lunii august vom avea întâlniri cu românii care vin în concediu la CJ precum și la alte primării din județ. Am invitat la evenimente pe ministrul de Externe cu care am și discutat telefonic, domnul ministru Lazăr Comănescu, am avut discuții și cu premierul Dacian Cioloș și am rugat să trimită ministrul nou care va fi numit la Diaspora și ne mai gândim să invităm și alte personalități. Ne interesează problemele lor, inventarierea lor, un recensământ al lor, informații privind oportunități de afaceri, o arondare a lor pe consulate. Cred că vom fi primul județ din țară care vom organiza evenimente și vom declara luna august-Luna Diasporei pentru a face un inventar de probleme și să ne gândim cu ce putem veni în întâmpinarea lor nu numai când vin în țară, ci și când sunt în străinătate”, a spus Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*