Sâmbătă 01 Iunie 2024, Actualizat acum 152 zile 12:00 am

Pentru elevii suceveni subiectele la proba scrisă de limba română, la Bac, au fost ușoare. „Nu am avut emoții”

elevi la bac stefan cel mare (1)Elevii suceveni au spus, la ieșierea din sala de examenul de bacalaureat, că subiectele la Limba și Literarura Română au fost ușoare. La Colegiul „Ștefan cel Mare” din municipiul Suceava, cei 324 de elevi arondați centrului de examen, care au trecut prin febra primei discipline, au stat aproape 3 ore în sală așa că se pare că au avut timp suficient pentru a scrie și a verifica dacă răspunsurile la subiecte sunt clare și bine scrise. Primii care au ieșit din sală au fost zâmbitori și bine dispuși să vorbească.

Elevii au considerat că prima probă scrisă a fost una deloc dificilă și să sperăm că și notele vor fi pe măsura bucuriei lor. Părinții, destul de puțini în curtea colegiului, au lăsat să se înțeleagă că deja elevii noștri se consideră suficient de maturi pentru ca cei care i-au adus pe lume să îi mai aștepte pe sub pereți.

elevi la bac stefan cel mare (2)„A fost ușor. Nu a fost greu deloc. În oarecare măsură mă așteptam la astfel de subiecte”, a spus unul dintre elevi.

Și Simion Lidia de la Colegiul „Ștefan cel Mare” a ieșit entuziasmată și încrezătoare din examenul de bacalaureat.

„A fost bine. Primele două subiecte au fost destul de simple, iar al treilea subiect sper să fie bine, a fost un pic mai dificil. Am avut de scris despre romanul psihiologic şi a fost bine pentru că la poezie nu eram chiar foarte pregătită pentru că nu le-am recapitulat. Nu am avut emoţii deoarece m-am pregătit foarte bine pentru bacalaureat. Nu am avut emoții. M-am pregătit singură acasă”, ne-a spus Simion Lidia.elevi la bac stefan cel mare (6)

Un coleg de-al ei a catalogat și el subiectele ușoare.

„Subiectele în general mi-au plăcut. Primul și al doiela subiect au fost simple, la îndemâna oricui iar al treilea a fost ceva mai dificil-romanul interbelic, dar dacă ai citit acolo una-două informații se putea scria și acolo. Zic ca am scris destul de decent. Eu aș vrea să mă duc la Medicină la București”, a spus Șvab Tudor.

Un număr de 178 de elevi suceveni au lipsit la proba scrisă de limba română a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2016. Potrivit unei informări a Inspectoratului Școlar, din totalul de  5252 de elevi înscriși la bacalaureat, 4935 elevi s-au înscris pentru a susține proba la limba română scris.

317 elevi au susținut proba în serii anterioare și au solicitat recunoașterea probei. Din cei 4935 de elevi înscriși pentru a susține examenul, 4757 au fost prezenți și 178 absenți.

like-facebookMarţi, se va desfăşura proba de limba şi literatura maternă, iar miercuri, 6 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului la disciplinele Istorie şi Matematică. Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării este programată vineri, 8 iulie, unde candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Afişarea primelor rezultate a fost stabilită în calendarul de examen pentru data de 12 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*