Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

Situație gavă. Patru localități sucevene fără un medic de familie

medicLocuitorii din patru localități sucevene se confruntă cu o situație extrem de gravă. Aceștia nu au nici măcar un medic de familie în localitate. Potrivit unei informări a Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, în această situație sunt localitățile Cârlibaba, Poieni Solca, Pleșești- Vulturești și Crucea.

like-facebookOamenii s-au înscris de nevoie la medici din alte sate. Cei mai afectați sunt locuitorii din Crucea, care nu au medic din 2013. Atunci, din cauza datoriilor pe care le avea doctorul de la acea vreme, restanțe la fondul național unic de asigurări sociale, Casa de Asigurări de Sănătate a refuzat să-i reînnoiască Contractul Cadru cu data de 1 mai 2013.

În comună sunt aproximativ 1.800 de locuitori. Ei sunt nevoiți să meargă aproape 20 de kilometri până la cel mai apropiat medic de fiecare dată când au nevoie, chiar și de o adeverință.

La Crucea există dispensar cu cabinet amenajat de Primărie, locuinţă de serviciu pentru medic, dar nimeni nu vrea să meargă acolo”, a spus șeful CAS Suceava, Cristi Bleorțu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*