Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Smiley și Alina Eremia concertează la Zilele municipiului Rădăuți

smileyÎncepând de vineri și până duminică inclusiv, municipiul Rădăuți îmbracă haine de sărbătoare.Timp se trei zile aici se desfășoară manifestările reunite în cadrul Zilelor Municipiului Rădăuţi. Programnul include o serie de evenimente pentru toate vârstele și toate gusturile. Startul a fost dat joi, la ora 14.00, la sediul Casei de Cultură, cu primirea grupurilor participante la Festivalul Internaţional de Folclor „Arcanul”, ediţia a XXV-a.

like-facebookVineri, la ora 10.00 a avut loc întâlnirea conducătorilor de grup cu reprezentanții municipiului rădăuți dar și alte personalităţi locale la sala de şedinţe a Bibliotecii Municipale, iar la ora 11.30 și 12.30 au avut loc expoziții de fotografie la Galeriile de Artă intitulate „Time Travel” autor -scriitor și jurnalist Corneliu Cârdeiu și o lansare de carte „Rădăuți, centru lumii”-autor și jurnalist Mălina Anițoaie, după care a urmat vizitarea Muzeului Etnografic „Samuil şi Eugenia Ioneţ”.

În Parcul Central al orașului, rădăuțenii și nu numai pot vizita un târg de antichităţi. Programul mai include competiţii sportive-fotbal juniori pe Stadionul Municipal, o paradă a cântecului, dansului şi portului popular cu formațiile participante pe traseul Casa de Cultură-intersecție muzeu-scenă apoi, la orele 19.30 a avut loc deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Folclor „Arcanul” şi recitaluri susţinute de Adriana Bucevschi și Margareta Clipa. Prezentator este Ionela Popescu.

Ziua de sâmbătă, 2 iulie, începe cu competiţii sportive -campionat de lupte greco-romane, urmată de streetball, tenis de masă, tenis de câmp şi un campionat de fotbal dar și alte întreceri sportive. De la ora 17.00, pe scena are loc evoluția formațiilor participante din străinătate în cadrul Festivalului „Arcanul”, fiind vorba de formații din Grecia, Ucraina, Serbia şi Georgia.

La ora 21.00 va avea loc un super concert disco susţinut de Alina Eremia, Vescan şi trupa Distinto. Duminică, 3 iulie, ultima zi a manifestării, va începe cu parada cântecului, dansului și portului popular cu formațiile participante, la ora 16.00 un spectacol de muzică populară susţinut de Andreea Chisăliță, Ionela Popescu, Dana Dăncilă, Alexandra Dăncilă şi Marius Zgâianu, iar de la ora 21.00 va urma un concert cu Ianna Novac şi Smiley. Ediţia din acest an a Zilelor Municipiului Rădăuţi va fi încheiată de un grandios foc de artificii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*