Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Tinere și neliniștite. S-au urcat la volan fără permise de conducere. Ce au pățit cei care le-au lăsat să conducă

fata-la-volanS-au urcat la volan chiar dacă nu aveau permise de conducere, iar acest lucru i-a costat scump. Este cazul a două fete și un bărbat din județul Suceava, care au luat mașinile unor cunoscuți și au ieșit la plimbare. Toți trei s-au ales cu dosare penale, iar oamenii legii i-au tras la răspundere și pe cunoscuții care au încredințat mașinile acestora.

like-facebookVineri, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe o stradă din localitatea Negostina, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de o femeie de 27 de ani, din comuna Frătăuții Noi, în care se afla ca pasager, sora acesteia, de 23 de ani, din aceeași localitate.  În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că femeia nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.
De fapt, tânăra de 23 de ani i-a încredințat mașina surorii sale pentru a o conduce pe drumurile publice, în vederea formării deprinderilor, aceasta fiind elevă la o școală de șoferi.

În cauză s-a întocmit dosar penală faţă de femeia de 27 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către opersoană care nu posedă permis de conducere”, iar față de sora sa de 23 de ani, subțaspectul săvârşirii infracţiunii de ,,încredinţarea unui vehicul pentru care legeaprevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava..

Sâmbătă seară, în timp ce-și executa sarcinile de serviciu pe raza orașului Siret, un echipaj a oprit pentru control pe str. 9 Mai din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de o minoră de 16 ani, din municipiul Rădăuţi, care nu deţine permis de conducere și în care se afla ca pasager, un bărbat de 57 de ani, din municipiu Rădăuţi, care a declarat faptul că nu a cunoscut că tânăra nu deţine permis de conducere şi de aceea i-a permis să conducă autoturismul.

„În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de minora de 16 ani, sub aspectulsăvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul decătre o persoană care nu posedă permis de conducere”, iar faţă de bărbatul de 57 deani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „încredinţarea unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis deconducere”, ce va fi soluționat procedural”, susțin polițiștii.

Duminică, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DJ 174, din comuna Şaru Dornei,autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din municipiul Vatra Dornei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredinţat tânărului de 21 de ani spre a fi condus pe drumurile publice de către proprietarul acestuia, un bărbat de 59 de ani, din municipiul Vatra Dornei, care cunoştea faptul că acesta nu deţine permis de conducere.

„În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de tânărul de 21 de ani, sub aspectulsăvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul decătre o persoană care nu posedă permis de conducere”, iar faţă de bărbatul de 59 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „încredinţarea unui autovehicul pentrucare legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentruconducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis deconducere”, ce va fi soluționat procedural”, se mai arată în comunicatul Poliției.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*