Sâmbătă 15 Iunie 2024, Actualizat acum 166 zile 12:00 am

FOTO! Un bărbat a leșinat la slujba de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou

smurd i s-a facut rau la slujbaUnui bărbat i s-a făcut rău, vineri dimineață, în timp ce se afla la slujba de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava. Omul, de 42 de ani, din comuna Iaslovăț, a început să amețească și nu s-a mai putut ține pe picioare.

like-facebookCadrele medicale de la SMURD au intervenit repede și i-au acordat îngrijiri medicale, chiar în curtea mănăstirii, bărbatul fiind în stare de lipotimie.

Mii de persoane, din mai multe județe ale țării, au venit să participe la slujba de Sânziene.

Potrivit medicilor, lipotimia este o senzatie de pierdere iminenta a constientei. O lipotimie se observa mai curand la oamenii hipersensibili, cu ocazia unei emotii, unei contrarietati, cand nervul pneumogastric este stimulat. Poate surveni in cursul unei dureri subite, al unei luari de sange, a unei mese copioase luate intr-o atmosfera inchisa sau atunci cand sinusul carotidian, sediul baroreceptorilor, este comprimat. O lipotimie este un rau treptat in care pacientul are o impresie de cap gol, de incetosare a vederii, are nevoie sa se intinda. El are tulburari trecatoare ale constientei, este palid, transpira. In cateva minute, de cele mai multe ori, subiectul revine la starea normala incercand, eventual, impresia unei oboseli. In anumite cazuri, lipotimia poate fi urmata de o sincopa (pierderea constientei). In general, este vorba de o tulburare benigna. Omul trebuie sa se intinda, sa nu i se dea bauturi alcoolizate si sa fie sustras, daca e posibil, din circumstantele declansante. Daca raul se reproduce, este preferabil sa fie consultat un medic.

smurd i s-a facut rau la slujba2FOTO! Bucovina transformată în loc de pelerinaj de Sânziene. Credincioșii veniți din mai multe județe au primit sarmale și apă


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*