Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

„Rayko”, luptătorul MMA din Suceava care face performanță în Anglia

ionel levitchi (3)„Rayko”, cum îi spun prietenii, este un sucevean originar din Milișăuți, și este  poate unul din sutele sau miile de români din străinătate cu care ar trebui să ne mândrim. Ionel Levițchi este un sportiv de succes- Furry MMA 8, în Anglia.

Pasionat de MMA sau kickboxing, tânărul de 28 de ani a fost legitimat la Clubul Bucovina Rădăuți, a continuat colaborarea chiar dacă a plecat din țară, reprezentând ambele cluburi atât cel din România, cât și cel din Anglia. În 2014, a avut câteva neînțelegeri cu clubul rădăuțean care au dus la despărțire.
Ionel Levițchi cu antreonrul după lupta ptr titlu
Suceveanul a dus și duce cu drag steagul țării noastre pe arenele internaționale. Cunoscut de prieteni “Rayko”, Ionel levițchi a pleacat în UK, pentru simplul motiv că nivelul de pregătire în zona noastră este deocamdată unul slab sau amatorial și a vrut ceva mai mult de atât, a vrut să ajungă să lupte la alt nivel mult mai ridicat și să devină campion la profesioniști.like-facebook

„Am început pregătirea în Anglia în 2010, mânat de spiritul războinic la MMA Clicinc în Romford. Aici m-am împrietenit cu un alt sportiv Marius Bogdan și am decis să încep într-un mod cât mai serios pregătirea”, a spus tânărul.ionel levitchi (1)

La Ministry Of Martial Arts, Horia Rădulescu începe cu ei pregătirea, întărind astfel “legiunea a 10 România” și completând lotul format din: Valentino Petrescu, Constantin Pașniciuc, Ion Pașcu, Corneliu Rus, Mihai Barbu, Alex Ciolac, Dănuț Lupu și Marian Rusu.

Prima gală internațională la care a participat a fost în data de 18 noiembrie 2013 unde am luptat împotriva englezului Lee Newbury, la vremea aceea luptătorul englez avea un record de 5 victorii si o infrângere, eu fiind debutant la pro am reusit să-l înving în aproximativ 1 prin tko (technical knockout). Am luptat în jur de 3 ani la semiprofesioniști și având rezultate bune am trecut la profesioniști cam în urmă cu 2 ani, am luptat în această perioadă și în România în (jur de 10 meciuri ) și prin alte țări, Suedia, Rusia, Anglia … Anul acesta în februarie am luptat pentru prima dată pentru o centură la profesioniști unde am reușit să devin Campion International și Intercontinental”,  ne-a mai povestit sportivul.

Ionel Levițchi susține cu mândrie că reprezintă România în competițiile sportive, are antrenor român, colegi din țară dar „ne pregatim la o sală în Anglia, dar noi luptăm pentru România”.

Chiar dacă cea mai mare parte a timpului este peste hotare, Ionel susține că după fiecare meci vine câte 1 -2 săptămâni în România după care revine la pregatire în Anglia, pentru următorul meci.


Loading...

loading...

3 Comentarii

  1. hahaha says:

    Sa ne mândrim cu unul care se bate în ring? NICIODATA!

    Răspunde
  2. Raymond says:

    Dar de faptul ca a avut si are probleme serioase cu alcoolul nu se spune?..si ca se da la minore pe fb? e absurd

    Răspunde
    • eueueu says:

      Eu zic sä chemi politia cä se dä la minore :)) Esti geloasa cumva “Raymonda” ?
      App ar trebui sa iti vezi de relatia ta sa nu mai traiesti din amintiri!

      Răspunde

Lăsați un comentariu

*