Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Vezi cine sunt elevii câștigători ai concursului județean de biologie „Natura ne aseamănă, educația ne deosebește”

elevi la concursul de biologieSâmbătă, 11 iunie 2016, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a organizat cea de-a opta ediţie a concursului judeţean de biologie „Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte”, manifestarea fiind găzduită de Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

like-facebookEducarea aptitudinilor de comunicare şi dialog, dezvoltarea gândirii critice, cultivarea interesului pentru lectură şi cercetare în domeniul biologiei, formarea aptitudinilor de lucru în echipă, dezvoltarea spiritului de competiţie şi fair – play sunt obiectivele acestui concurs care se adresează elevilor din învăţământul gimnazial, clasele a V-a şi a VI-a.

elevi biologieAnul 2016 a fost declarat de ONU Anul internaţional al leguminoaselor sub sloganul „Seminţe nutritive pentru un viitor durabil”. Organizaţia pentru Alimentație și Agricultură (Food and Agriculture Organization, FAO) din cadrul Națiunilor Unite a lansat “2016, Anul Internațional al Leguminoaselor”, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la beneficiile pentru sănătate ale consumului de boabe și semințe uscate, dar și pentru stimularea producției și comercializării acestora și o mai bună utilizare a lor în alimentație.

În anul şcolar 2015-2016, concursul şi-a inspirat tematica din sloganul ONU, tema fiind „Cresc frumos mâncând sănătos”.
Cei 76 de elevi participanţi au selectat o temă şi au expus-o în concurs utilizând modalitatea de prezentare pe care au considerat-o cea mai atractivă (desene, afişe, film, joc de rol, machete, power point etc).

Juriul constituit din profesori de biologie din judeţ a luat în considerare în evaluare criterii ca: originalitatea şi calitatea prezentării, documentarea ştiinţifică a aspectelor prezentate, originalitatea şi valoarea educativă a temei prezentate.

Cele mai valoroase lucrări, distinse cu premiul I, au fost: Magazinul de semințe – o originală scenetă prezentată de micii biologi Golea-Codrean Raluca şi Ilciuc Tudor Cosmin de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului şi Divina comedie a leguminoaselor – un moment de teatru de păpuşi susţinut de elevele Doroscan Daniela Valeria şi Găitan Alexandra de la Școala Gimnazială Bosanci.
S-au acordat premii şi menţiuni din fondurile alocate Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava de către Consiliul Judeţean Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*