Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Două femei însărcinate, diagnosticate cu HIV. Numărul bolnavilor de SIDA, în creștere

hivNumărul bolnavilor de SIDA din județul Suceava a crescut față de anul trecut. Dacă în 2015, în aceeași perioadă a anului, erau 209 persoane purtătoare de HIV, anul acesta sunt 239.

Mai mult, două femei însărcinate au fost diagnosticate cu HIV. Acest lucru l-au descoperit medicii din cadrul secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Suceava, care au monitorizat mamele câteva luni, potrivit Direcției de Sănătate Publică Suceava.

like-facebookDe la începutul anului, alți doi copii s-au născut din mame bolnave de SIDA. Anul trecut, șase persoane seropozitive au murit.

Virusul Imunodeficientei Umane (virusul HIV) este cel care, in urma infectiei, declanseaza Sindromul Imunodeficientei Umane (SIDA) . Este important de retinut ca nu toate persooanele infectate cu virusul HIV manifesta si SIDA. Aceasta afectiune apare in cazul persoanelor infectate cu HIV si conduce la o expunere marita catre infectii sau catre anumite forme de cancer.

Aparitia acestor infectii si a vulerabilitatii organismului in fata agentilor nocivi de orice tip este determinata de actiunea virusului HIV in organism, care distruge sistemul imunitar al bolnavului, slabind astfel capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor si a infectiilor.

Unul dintre cele mai importante aspect de retinut in cazul infectiilor cu HIV este fapul ca boala este de cele mai multe ori asimptomatica si ajunge sa se manifeste dupa cateva luni, in unele cazuri, sau chiar dupa cativa ani, in anumite situatii, prin complicatiile pe care le da.

Persoanele care au motive sa suspecteze o infectie cu virusul HIV trebuie sa urmareasca simptomele ce apar la cateva zile sau saptamani de la contractarea virusului si sa consulte medicul in cel mai scurt timp: febra asociata cu dureri de cap, stare generala de slabiciune, ganglioni mariti, transpiratii nocturne, diaree, infectii cutanate, dureri musculare, aparitia iritatiilor si a ulceratiilor bucale sau genitale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*