Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

VIDEO! Spectacol fascinant cu sute de lebede pe un lac din județul Suceava

lebede pe lac- Beresti (4)Vremea blândă din ultimii ani a făcut ca zece lebede să se răzgândească și să nu mai plece spre țările calde. În câțiva ani, numărulor lor a crescut, iar acum sunt aproximativ 500 pe lacul de acumulare de la Berești, comuna Hânțești, județul Suceava.

like-facebookSplendidele înaripate s-au instalat și refuză să mai părăsească zona. Zilnic, oferă un spectacol fascinant și se lasă admirate de la distanță. În zilele frumoase, pe lac e o adevărată forfotă. Localnicii, în frunte cu primarul comunei, Daniel Olariu, sunt și ei printre admiratorii acestor păsări.

 

Nu numai sătenii vin să le vadă, ci și familii cu copii din județul Botoșani. Deocamdată, grațioasele păsări nu au nicio problemă. Natura este bogată așa că până acum nu au dus lipsă nici de mâncare. Din păcate, nu numai frigul amenință grațioasele păsări migratoare, ci și sătenii. Puii de lebede au fost ținta localnicilor iarna, când iazul era pe anumite porțiuni înghețat și, cu ajutorul plaselor de pescuit, reușeau să le prindă. Dacă păsările nu ar fi fost vânate, acum, susțin autoritățile, ar fi fost circa 1.000 de lebede pe lac.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*