Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Marţi începe proba de evaluare a competenţelor digitale a examenului de bacalaureat

bac examen4.000 de candidaţi din județul Suceava vor susține, între 21 şi 24 iunie proba de evaluare a competenţelor digitale. Apoi, între 27 iunie şi 1 iulie, va urma proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

La examenul de bacalaureat din acest an s-au înscris 5.252 de absolvenţi de liceu, în cazul probei de evaluare a competențelor digitale, diferența de 1.252 fiind  candidații care au echivalat proba cu certificate obţinute în cadrul unor examene cu recunoaștere internaţională sau au susținut testarea în anii trecuţi.

like facebookProbele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba şi literatura română (proba E)a) şi vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă (proba E)b), pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).

Rezultatele vor fi afişate în data de 12 iulie (până în ora 16,00) şi, în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 16,00 – 20,00), care urmează a fi soluţionate în perioada 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*