Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

VIDEO! Mașini luate de ape, drumuri blocate de copaci. Se intervine pentru decolmatarea iazului de la Tărnicioara

masini distruse de furtuniPloile torențiale din ultimele zile au făcut prăpăd în județul Suceava. Sute de case și gospodării au fost inundate, persoane evacuate, copaci căzuți pe drum din cauza vijeliei, dar și mai multe mașini au fost luate de ape.

like-facebookNu mai puțin de 23 de localități au fost afectate de inundații.

masini distruse de furtuni2Printre acestea se numără: Voroneț, Frasin, Gura Humorului, Toaca, Plutonița, Ostra, Poieni Solca, Botoșana, Cajvana, Stulpicani, Pojorâta, Gălănești, Cacica, Fundu Moldovei, Grănicești, Suceava, Doroteea, Dorna, Coșna, Vatra Moldovișei, Capu Câmpului.

La Voroneț, trei mașini au fost luate de ape.

inundatii Humor

inundatii Humor

Mai mulți copaci au căzut pe carosabil blocând circulație pe 3 drumuri naționale din Gura Humorului, Dorna, dar și cinci drumuri județene. Au fost afectate 11 poduri și podețe.

De asemenea, au fost blocate de copaci și mai multe drumuri comunale: DC 39 Calafindești, DJ 291A- Zamostea, DC 17A Vatra Moldoviței, DC Climăuți.

Totodată, la Suceava, pe strada Gheorghe Doja, acoperișul unei case a fost luat de vânt. 27 de puncte de transformare au fost afectate de vijelii, iar patru localități au rămas fără curent electric: Capu Câmpului, Poieni Solca, Botoșana și Grănicești.

masina ape

mașină luată de ape la Sucevița

Patru comisii ale Instituției Prefectului sunt în teren pentru evaluarea pagubelor și se acționează acolo unde sunt case izolate.
Prefectul Constantin Harasim împreună cu reprezentanți ai SGA, ISU, Direcția Silvică au mers la iazul Tărnicioara pentru a decolmata zona pârâului care duce spre iaz. Se lucrează pentru desfundarea gurilor de tranzit.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*