Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Un cetățean de onoare al Sucevei s-a stins din viață

victoria batarciucUn cunoscurt arheolog, cetățean de onoare al sucevei a murit vineri. Este vorba despre Victoria Paraschiva Batariuc, doctor în istorie al Universității „Alexandru Ion Cuza” din Iași, fost muzeograf.

Paraschiva Victoria Batariuc este pensionară din 2005, lucrând în domeniu din anul 1972, adică timp de 33 de ani. Ea și-a adus contribuția la cercetările de pe șantierele arheologice de la Curtea Domnească, Biserica Mirăuți, Bosanci, Podul Rediu, Mihoveni, Cahla Horii, Biserica Sfântu Ilie, Biserica Horodniceni, Mănăstirea Probota și Curtea Domnească de la Putna.

like-facebookDe asemenea, ea este autoarea a peste 10 volume, 90 de articole și referate de specialitate, implicându-se și în organizarea Expoziției permanente de istorie a Muzeului Județean Suceava, a Sălii tezaur a Complexului Muzeal Bucovina, precum și a altor multe manifestări de profil. Membrii Consiliului Local Suceava au aprobat în 2010, hotărârea de acordare a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Suceava Paraschivei Victoria Batariuc. Ea și-a adus şi contribuţia la Proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun şi a zonei de protecţie, din cadrul Programului Operaţional Regional.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*