Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Și-a înjunghiat soția pentru că a refuzat să se împace cu el. Procurorii l-au trimis în judecată

trimis in judecataUn bărbat din Suceava a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârşirea infracțiunii de „tentativă la violență în familie”.

like-facebookPurtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Cristina Maria Ciornei, susține că Iacoban Ion este căsătorit cu persoana vătămată I.M. din anul 2002. De mai mulţi ani omul a început să consume cantităţi mari de băuturi alcoolice şi pe acest fond a început să adopte un limbaj agresiv şi trivial atât la adresa persoanei vătămate cât şi a fiicei lor. Din aceste motive, în cursul lunii ianuarie 2016 persoana vătămată, împreună cu fiica ei, a părăsit domiciliul comun şi a închiriat un apartament în municipiul Suceava.

În această perioadă (ianuarie – mai 2016) inculpatul a contactat-o de mai multe ori pe persoana vătămată, solicitându-i să-l ierte, să se împace şi să revină la domiciliu.

La data de 22 mai 2016, în jurul orelor 16:00, individul a condus-o pe nevasta sa de la locul său de muncă spre apartamentul închiriat, a intrat odată cu aceasta în apartament, unde se afla sora victimei şi soţul acesteia (cumnatul victimei) împreună cu un prieten de familie care îşi sărbătorea ziua de naştere. Cu această ocazie inculpatul a consumat băuturi alcoolice, astfel că starea iniţială de ebrietate s-a accentuat. Pe acest fond, inculpatul i-a solicitat din nou soţiei sale să revină la domiciliu pentru a-şi relua viaţa de familie, însă aceasta a refuzat.

Deşi situaţia de la momentul respectiv nici nu anticipa şi nici nu impunea o astfel de atitudine, în jurul orelor 20:45 cu aproximaţie inculpatul s-a ridicat de pe un scaun lăsând impresia că va părăsi apartamentul, s-a îndreptat uşor spre chiuvetă, a luat de acolo un cuţit de bucătărie, s-a întors spre soţia sa (aşezată atunci pe un scaun) şi cu respectivul instrument vulnerant i-a provocat acesteia o leziune gravă în zona subclaviculară stânga.

Cei doi martori aflaţi la momentul respectiv în bucătărie au fost surprinşi de gestul violent al inculpatului, iar în momentul în care au constatat că victimei i s-a produs o leziune gravă au sărit amândoi asupra inculpatului reuşind dezarmarea şi îndepărtarea sa din apartament.
Conform concluziilor medicului legist din cadrul S.M.L. Suceava, persoana vătămată a fost diagnosticată cu plagă înjunghiată regiunea subclaviculară stângă, iar leziunea necesită în vederea vindecării un nr. de 18-19 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*